Kad klinika „Grožio chirurgija“ nuo birželio 15 d. nebeteikia paslaugų Kaune portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino vienas iš klinikos savininkų, plastinės – rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, dr. Vygintas Kaikaris. Po to paties prekinio ženklo pavadinimu Vilniuje vykdyta odontologų ir dermatologų veikla bus tęsiama kitu įmonės prekės ženklu. Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje teiktas medicinos paslaugas V. Kaikaris toliau teiks, kaip fizinis asmuo, o Kaune plastinės – rekonstrukcinės chirurgijos specialistas jau įsidarbino kitame naujai besikuriančiame plastinės chirurgijos centre.

Sustabdė patalpų nuomos sutartis

„Kelis metus ieškojome patalpų, kad 2019 metais vasarą, kai baigsis 10 metų trukusi nuomos sutartis, turėtumėme galimybę tęsti veiklą. Susidomėjimas mūsų nuomojamomis patalpomis kasmet augo dėl rinkoje augančio šios srities specialistų skaičiaus, tad didėjo ir grėsmė, kad mums nuomos sutartis bus nebepratęsta, – sakė dr. V. Kaikaris. – Plastinei chirurgijai tinkančių patalpų Kaune beveik nėra, o investicijos į nuosavų patalpų statybą buvo labai didelės. Tai ir buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl su kitais akcininkais nusprendėme stabdyti įmonės veiklą“.

Iki šių metų pavasario pabaigos „Grožio chirurgijos“ klinika Kaune veikė per kelias vietas – didžioji dauguma klinikos specialistų dirbo minėtose nuomojamose patalpose Savanorių prospekte, klinikos iškabos kabojo ir nuošaliau Savanorių prospekto – Č. Sasnausko – Giedraičių gatvių sankryžoje esančiame naujos statybos pastate, kuriame, portalo žiniomis, buvo įrengta viena iš klinikos operacinių, o šiuo metu jau kabo nauja, kitos medicinos įstaigos iškaba. Iki 2018 m. kovo nedidelis klinikos filialas glaudėsi ir Savanorių pr. įsikūrusios klinikos „Motina ir vaikas“ patalpose.

Ieškojo tinkamų naujų patalpų

Kad „Grožio chirurgija“ ieško naujų patalpų, kuriose galėtų tilpti visi po miestą išsibarstę klinikos padaliniai, informacija viešojoje erdvėje pasklido 2017 m. pabaigoje, kuomet apie derybas su „Grožio chirurgija“ prakalbo apleisto parduotuvių ir buitinių paslaugų įmonių komplekso „Juzė“ vystytojai, pradėję ruošti griūvantį pastatą rekonstrukcijai. Jau antri metai minėtas pastatas vienoje judriausių Kauno vietų, Savanorių pr. 255, stovi aptvertas tvora, vyksta vangūs vidaus tvarkymo darbai, o prieš metus čia įvyko dramatiška vagystė, kuomet buvo nupjauta ir pavogta vidiniame komplekso kiemelyje stovėjusios skulptūros galva. Tiesa, vėliau meno kūrinio dalys surastos paslėptos to paties pastato patalpose.

Kad įsikūrimą naujose patalpose ir investicijas sustabdė duomenų nutekėjimo skandalas, kuomet klinika patyrė ne tik reputacijos, bet ir finansinių nuostolių vienas iš trijų lygiaverčių buvusios klinikos akcininkų dr. V. Kaikaris kategoriškai neigė. „Po duomenų vagystės atsitiesėme, atgavome pacientų pasitikėjimą ir toliau sėkmingai vystėme savo veiklą“, – sakė jis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, klinikos „Grožio chirurgija“ veiklai galimai koją pakišo itin šioje srityje išaugusi konkurencija Kaune bei tai, kad buvusių patalpų nuomotojai patys yra susiję su šios srities verslu ir greičiausiai šią veiklą tęs tose pačiose patalpose.

Gydytojai pasuko savais keliais

Neseniai viešojoje erdvėje pasklido informacija apie naujai Ąžuolyno teniso kortų vietoje kuriamą plastikos chirurgijos centrą, kurio pagrindinis akcininkas yra šio sporto komplekso vystytojas Robertas Jocius.

Portalo duomenimis, šiuo metu vyksta derybos ir su buvusiais „Grožio chirurgijos“ specialistais dėl jų įsidarbinimo naujoje įstaigoje.

„Kadangi Kauno mieste įmonės veikla buvo nutraukta – visi gydytojai, dirbę šioje įmonėje, galimai susirado ar ieško kitų darbo vietų. Kokie bus jų kiekvieno individualūs pasirinkimai – likti samdomais darbuotojais, ar kurti savo įmones, aš pakomentuoti negaliu, nes tokios informacijos neturiu“, – sakė V. Kaikaris.

O kol kas su buvusiais 12 „Grožio chirurgijos“ klinikos darbuotojų, tarp kurių 7 plastikos chirurgai, 5 – odontologai ir 2 dermatologais vis dar veikiančioje interneto svetainėje siūloma susisiekti asmeniškai.