Naudojamos 35 kriptos

Dar 2014 m. MB „Kėdainių akmenukas“ įkūrė kolumbariumą Kauno gatvės kapinėse. Netradicinio pobūdžio kapavietė stovi pačioje kapinių pradžioje. Išnaudojus sklypo dalį buvo įrengta 216 kriptų, iš kurių apie 35 šiuo metu yra naudojamos. Tačiau įmonės savininkas Valdas Končius planuoja kolumbariumą plėsti ir pastatyti dar 120 kriptų. Tokiu būdu bus išplėsta dabartinė alėja ir atnaujinta esama kolumbariumo išvaizda.

Saugos 100 metų

Imantis didelių permainų bus siekama kolumbariumą pritaikyti ir nenumatytiems atvejams. Plėtimo planuose taip pat yra numatyta kripta, kuri talpins didelį urnų skaičių. Jos paskirtis bus perkelti urnas iš įsigytos kriptos, už kurią nebuvo išmokėta visa nurodyta suma. Tad įvykus finansiniams nesklandumams Kėdainių miesto gynetojams neteks nuogąstauti dėl urnos perlaidojimo ir naujos kapavietės ieškojimo.

Šioje kriptoje, kaip ir visame kolumbariume, urnos bus saugomos iki įmonės žemės nuomos sutarties pabaigos, kuri yra pasirašyta su Kėdainių miesto savivaldybe 100-ui metų.

Pokyčiai

MB „Kėdainių akmenukas“ savininkas V. Končius teigia, kad ši paslauga nėra tokia pati, kokia buvo pačioje kolumbariumo įkūrimo pradžioje.

Pastačius kolumbariumą gyventojai kapavietės įsigyti negalėjo, nes buvo siūloma tik kriptos nuoma. Tačiau pastebėjus, kad toks būdas klientams nėra patrauklus, įmonė nusprendė kriptas leisti įsigyti.

Kauno gatvės kapinėse esančiame kolumbariume siūlomos kriptos, kurios talpina keturias urnas. Jos dar vadinamos šeimos kapavietėmis, nes įsigijus kriptą galima laidoti ne vieną, o kelias urnas. Tokios kriptos kaina, kurią nurodė įmonės savininkas, yra 1 500 eurų. Atsižvelgiant į tai, kad kapavietės suma yra didelė, V. Končius tikina, kad šią sumą galima mokėti dalimis, pagal abipusį susitarimą.

Kol kas ne itin populiaru

Nors ši paslauga nėra itin populiari ir kėdainiečiai dažniau pasirenka tradicines kapavietes, tačiau įmonė tikisi, kad ši paslauga dar sulauks kur kas didesnio dėmesio. Tad jau kitais metais numatyta visiškai užbaigti projektą, kuomet kolumbariumas talpins net 336 kriptas.