Kaunietės atsiųstose nuotraukose matyti keli ugniagesių ekipažai, tolėliau nuo pastato stovi žmonių grupelės. Skaitytojai pasakojo, kad per garsiakalbius nurodoma palikti pastatą.

Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, šis nurodė, kad pareigūnai apie kokią nors nelaimę „Žalgirio“ arenoje pranešimo negavo.

Neaiškumo ūką išsklaidė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus specialistas, „Kas vyksta Kaune“ informavęs, kad saloje vyksta mokomosios pratybos. Jose pašnekovo duomenimis dalyvauja penkios automobilinės cisternos, nors nuotraukose matyti ir automobilinės kopėčios.

Pagal pratybų planą, čia imituojamas gaisras, žmonės išvedami iš pastato, o ugniagesių pajėgos praktikuojasi išsidėstymą nelaimės atveju. Pratybos prasidėjo 10 val. ir turėtų baigtis per valandą.

Pašnekovas negalėjo nurodyti, kiek kartų per metus arenoje vyksta tokios pratybos. Pagal mokymų programą, kitą kartą gali būti pasirinktas ir kitas panašios svarbos objektas.