Delfi trumpai
Kaune dėl įrenginėjamos vandentiekio trasos uždaryta Chemijos gatvės atkarpa. Darbus planuojama užbaigti iki rugsėjo 1 dienos.

Birželio 25 dieną internete pasirodė vairuotojų perspėjimai: uždaryta Chemijos gatvės atkarpa nuo sankryžos su Technikos gatve iki Ateities plento.

Susisiekus su Kauno miesto savivaldybe, paaiškėjo, kad toks sprendimas priimtas dėl to, jog „Kauno vandenys“ įrenginėja vandentiekio trasą. „Eismas viešajam transportui ir gyventojams paliktas“, – komentuoja Martynas Matusevičius, Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Tiesa, kauniečiai šiuo sprendimu ne itin patenkinti. „Kaune dėl kelio remontų greitu metu važinėsime kaip labirinte“, – rašo internautas. Kitas pabrėžia, kad apskritai tuoj visas miestas bus uždarytas.

Kilus ažiotažui, kad tie, kurie nepritaria tokiems miesto kelių tvarkymo sprendimams, yra viskuo nepatenkinti asmenys, vienas kaunietis negailėjo kirčio atgal. „Pusę Kauno pravažiuot neįmanoma dėl to, kad perkasta, kitą pusę pravažiuot neina dėl to, kad kamščiai… Tai čia tas atvejis, kada jau darosi blogai, kad remontuoja“, – mintis išdėstė vyras.

„Kauno vandenų“ Technikos direktorius Dainiaus Gudavičius atskleidė, kad Chemijos gatvėje vyksta dalies magistralinės vandentiekio linijos rekonstrukcija.

„Darbus rangovai planuoja baigti iki rugsėjo 1 d., tačiau jei viskas vyks sklandžiai rekonstrukcija bus baigta ir anksčiau“, – teigė specialistas.