Susirūpino dėl ekologijos

„Mieste matomi Joninių papuošimai verčia kelti klausimą, ar jonaviečiai dar nesuprato, kad svarbu mažinti plastikinių šiaudelių naudojimą? Kai Kauno Kalėdų eglė buvo papuošta šiaudeliais, dėl to kilo didelės diskusijos, kurios, panašu, praslydo pro Jonavos kultūros centro darbuotojų ausis. Tokios pat nuomonės ir ne vienas mano draugas. Dėl to prašau pasidomėti, ar tie „papuošimai“ bent jau bus atsakingai perdirbti? Nežinia kiek šiaudelių buvo nupirkta, o dabar prekybos centras, kuris juos pardavė, užsisakys dar daugiau jų“, – teigė skaitytoja.

Naudos ne vieną kartą

Susisiekus su JKC teatro vadovu Gediminu Gutausku, šis pasakojo, kad gaminti papuošimus iš šiaudelių buvo nuspręsta ne šiaip sau.

„Norėjome sodų. Norėjome spalvotų ir ilgaamžių dekoracijų. Dėl to nusprendėm, kad šiaudeliai – pigiausias variantas, tuo pačiu padėsiantis užtikrinti, jog mažiau plastiko atsidurs šiukšlių dėžėje. Labai džiaugiamės, kad yra žmonių, kuriems rūpi gamtos išsaugojimas ir ekologija. Savo ruožtu esame laimingi, kad šiaudeliai bus neišmesti, o panaudoti nuostabioms ir ilgaamžėms dekoracijoms. Jos bus naudojamos tikrai ne vieną kartą. Jau sulaukėme keletą klausimų dėl jų įsigijimo ar bent jau nuomos“, - pasakojo G. Gutauskas.

Paklausus, kas laukia šiaudelių, kai dekoracijos susidėvės, JKC teatro vadovas primena, kad ekologija nesvetima visai JKC komandai – ši nuolatos rūšiuoja atliekas.