Pačiai pradėti siūti moteriai mintis kilo tuomet, kai ieškodama pirkti drabužių ir aksesuarų vaikų šventei nerado to, ko norėtų. Tuomet, pasitelkus vaizduotę ir internete pasidomėjus kaip tai daryti, moteris pasiuvo savo berniukams šventinius drabužius, peteliškes. Dviejų vaikų mamos siuviniai neliko nepastebėti, tuoj pat jų prireikė ir moters draugams.

„Pradėjau pildyti ir draugių norus – kadangi pati turiu berniukus, išbandžiau siūti ir mergaitėms. Mūsų draugių kompanijoje – vien mergaitės, tad užsakymų buvo užtektinai, idėjomis dalinosi ir draugės“, – pasakoja L. Vascekienė.

Tačiau pasisekimas tarp draugų netruko išaugti ir plačiau. Moteriai siuvimas tapo laisvalaikio praleidimo būdu, tad buvo daug įvairiausių siuvinių, kuriems reikėjo rasti naujus šeimininkus, rašoma pranešime spaudai. Kaunietė parduodavo išaugtus vaikų drabužius internetu. Taip pat nuvyko ir į Kaune kiekvieną savaitgalį vykstantį Bagažinių turgų, kur žmonės parduoda savo asmeninius daiktus ir rankdarbius.

„Atvažiavau su drauge, kad būtų drąsiau. Įspūdžiai buvo tikrai geri. Šalia drabužėlių padėjau ir savo rankdarbius, kurie sulaukė susidomėjimo, žmonės sustodavo pabendrauti, paklausti kaip kilo idėja taip siūti, grįždavo įsigyti“, – savo sėkme džiaugiasi moteris.

Sulaukusi susidomėjimo Lolita nusprendė rankdarbius parduoti ir internetu, tačiau, anot moters, parduodant gyvai viskas visai kitaip – tai tampa puikiu prasiblaškymu.

„Čia puikus būdas parodyti savo darbus, pabendrauti, pasisemti iš žmonių idėjų. Gaunu nemažai komplimentų, kas paskatina kurti, o iš to, ką nuperka, matau, kas žmonėms patinka. Smagu, kad apsilanko įvairūs žmonės – į Bagažinių turgų dauguma atvyksta pasivaikščioti, pasidairyti, pabendrauti. Dauguma per keletą metų tapo draugais“, – sako L. Vascekienė.

Populiariausi moters siūti gaminiai – peteliškės, kaklaraiščiai, kepuraitės, įvairūs papuošalai iš gėlyčių. „Mėgstu eksperimentuoti, daryti tai kas atrodo neįmanoma. Paskutinis toks užsakymas buvo vyriškas kaklaraištis. Atrodė nepavyks, tačiau kai yra didelis noras viskas tampa įmanoma“, – teigia moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)