Užkilus liftu į šeštąjį pastato aukštą ir palypėjus dar keletu laiptų pakopų, nuo Kauno miesto savivaldybės stogo atsiveria centrinę panoramą aprėpiantys vaizdai. Dairantis apačioje tokią plotmę vienu ypu aprėpti akimis vargiai ar pavyktų. Tad kviečiame pasižvalgyti po akimirkas, užfiksuotas iš viršaus.

Naujai atgimstanti rekonstruojama Laisvės alėjos dalis, kurioje – Vytauto Didžiojo paminklas, pavyzdingai išsirikiavusios žaliuojančios liepos ir keletas skubančių praeivių, kurie iš aukštai atrodo tarsi mažučiai spalvoti taškeliai, migruojantys iš vienos atkarpos į kitą.

Pakeitus žvilgsnio kryptį, akimis galima aprėpti balta fasado spalva ir masyviu kupolu aplinkoje išsiskiriančią Įgulos bažnyčią (soborą) ar Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos bokštą, taip pat dalį Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos su greta erdvėje besiglaudžiančia Kauno rotuše bei daugelį kitų statinių.

Žvelgiant į tolį iš aukštai taip pat galima pastebėti ir bendrą kontekstą aplinkoje pagyvinančią spalvų gamą, pavyzdžiui, ryškiaspalvius žalsvo ar rausvo atspalvio stogus, susiliejančius su pilkšvais debesimis…