„Miesto ribose, tarp Šviesos ir Neringos gatvių buvo padarytas nelegalus sąvartynas. Gavus skundą, nuspręsta jį greitai panaikinti. Bet dėl skubėjimo nutarta tiesiog jį palyginti ir užpilti žemėmis, visas šiukšles paliekant vietoje“, - teigia pranešėjas.

Kaip sakė jonavietis, šiuo metu į vietą nuvykęs ir Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Kauno valdybos Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Kęstutis Celiešius.

„Informaciją apie šią situaciją gavau per Bendrą pagalbos centrą (BPC), kuriems anonimiškai pranešė patys gyventojai. Mano duomenimis, bendrovės „Jonavos paslaugos“ darbuotojai teritoriją buvo aptvarkę – surinko ir išvežė stambias atliekas, apgenėjo medžius, žemės paviršių išlygino, tačiau šiukšlių dar liko pakraščiuose, o kas giliai po žeme – jau sunku nustatyti. Kaip mane informavo „Jonavos paslaugos“, tokį nurodymą, užlyginti teritoriją žemėmis, buvo davęs miesto seniūnas Povilas Beišys. Situaciją dėl šio įvykio tirsime ir toliau“, - sakė Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Kęstutis Celiešius.

Anot miesto seniūno Povilo Beišio, gyventojo pateikta informacija nėra visiškai tiksli.

„Gyventojo pranešimas dėl šios teritorijos nėra visiškai tikslus. Šią teritoriją bendrovės „Jonavos paslaugos“ darbuotojai tvarkė tris dienas – rinko ir vežė visas žemės paviršiuje esančias šiukšles. Kas yra giliau užkasta – nekasėm, netikrinom, bet išvežus didžiąją šiukšlių dalį, atvežėm grunto, lyginam žemės sluoksnį. Vėliau bus atvežtas juodžemis ir sėjama žolė. Norime šį plotą sutvarkyti taip, kad jis būtų nuolat prižiūrimas, šienaujamas. Gal būt gražioje teritorijoje nekils noras šiukšlinti. Tuo pačiu kreipiuosi ir į gyventojus – jei pastebite, kad kas nors vėl teršia tvarkomą plotą, praneškite Viešosios tvarkos skyriui. Jei atliekos atvežamos transportu – nufotografuokite, galėsime nustatyti pažeidėjus“, - teigia miesto seniūnas P.Beišys.

Kelias tarp Šviesos ir Neringos gatvės yra nuošalus, užteršta teritorija – taip pat, todėl tikimasi, kad aplinkiniai gyventojai padės kovoti su šiukšlintojais, juos stebės ir neleis vėl atsiverti sąvartynui.