Anot Kėdainių krašto muziejaus direktoriaus Rimanto Žirgulio, tokios ugdomosios programos yra tarsi nauja epocha muziejui, nes tai įdomu tiek jaunam, tiek vyresniam žmogui.

Šis maketas buvo ilgai kuriamas. Juo parodoma, koks buvo Kėdainių miestas XVII a. vidurio II pusėje ir kokie tuo metu mieste buvo objektai. Puikiai matosi Kėdainių miesto reljefas bei gatvių tinklas.

Dauguma objektų nebuvo tokie, kokius mes esame dabar įpratę matyti mieste. Šv. Juozapo bažnyčios makete nepamatysite, nes ji buvo pastatyta tik XVIII a. Kitokia buvo ir rotušė – su bokštu ir laikrodžiu. Makete matome, kad kitaip atrodė ir Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčia. Stačiatikių cerkvė buvo medinė ir stovėjo visai kitoje vietoje. Taip pat nežinoma, kaip atrodė Radvilų dvaras, todėl buvo spėjama, kad jis galėjo būti panašus į Biržų pilį. Šviesioji gimnazija buvo irgi kitokia. Ji buvo L raidės formos ir turėjo bokštelį su laikrodžiu. Nėra žinoma, kaip atrodė pirmoji medinė žydų sinagoga, todėl makete atkurta tipinė XVII a. žydų medinė sinagoga.

Makete istorijas pasakojantys personažai buvo parinkti remiantis pagrindinėmis ir svarbiausiomis tautinėmis ir konfesinėmis bendruomenėmis mieste.

Dėliodami figūras ant šviečiančių taškų, lankytojai gali išgirsti pasakojimus iš lietuvio evangeliko reformato kunigo, lietuvio reformato gimnazisto, evangeliko liuterono, škoto pirklio, žydo, katalikės moters bei kurtų veislės kalaitės Karūnos.

Personažų pasakojimai nėra išgalvoti, jie parengti pagal tikrus istorinius dokumentus. Personažus įgarsino profesionalūs aktoriai.