Gyventojams įdomu

„Rinkos aikštė“ pastarąją savaitę sulaukė ne vieno skaitytojo prašymo paaiškinti, kokie darbai vykdomi Kėdainių mieste bei priemiestiniuose kaimuose. Prieš porą mėnesių „Rinkos aikštė“ publikavo straipsnį, kuriame informuota, kad bendrovė „ESO“ investuoja į oro linijų keitimą požeminėmis linijomis. Straipsnyje buvo rašoma, kad elektrikai naikina atramas bei oro linijas tarp Kėdainių ir Josvainių.

Tęsiasi mieste

„ESO“ praneša, kad lygiai tokie patys darbai vyksta ir Kėdainių mieste bei priemiestiniuose kaimuose. Šiuo metu kasinėjimo darbai vyksta nuo „Moki – veži“ parduotuvės iki Kauno gatvės kapinių. Kasama ne tik laukuose, bet ir miške, visur, kur eina aukštos įtampos kabeliai. „ESO“ informavo, kad vykdo oro linijos keitimo požeminiu kabeliu investicinį projektą. Darbus planuojama baigti šių metų balandžio mėnesį.

Nauda abipusė

„ESO“ teigia, jog kabelius paslėpus po žeme visapusišką naudą pajus tiek „ESO“ klientai, tiek gyventojai. Teigiama, kad padidės saugumas, nes nebeliks pavojaus nei žmonėms, nei gyvūnams. Išaugs patikimumas audrų metu – nebeliks vėjo ar žaibo poveikio. Kabelio linija, skirtingai nei oro linija, netrukdys žemės ūkio technikai. Sumažės eksploatavimo išlaidos – nebereiks prižiūrėti atramų, šalinti defektų ar kirsti oro linijos trasoje esančių medžių ar krūmų. Sumažės linijos apsaugos zonos – nuo 30 metrų oro linijose iki 1 metro kabelinėse linijose. Šviesolaidinis kabelis užtikrins patikimą ryšį.