Iškirs medžius

Statybos darbų atstovų teigimu, artimiausiu laiku vyks senosios gatvės dangos demontavimo ir pašalinimo darbai. Tai reiškia, kad senasis asfaltas gatvės ruože nuo „Iki“ prekybos centro iki Kėdainių bendruomenės socialinio centro bus pašalintas.

Taip pat minėtoje atkarpoje ardomi ir šaligatviai. Visoje gatvėje abiejose pusėse bus išpjauti augantys medžiai. Nuardžius senąją asfalto dangą bus išvežtas ir po ja esantis žvyro sluoksnis. Jis bus sandėliuojamas, kol vyks požeminių tinklų tiesimo darbai.

Bus nauja

Gatvė bus atnaujinama iš pagrindų. Patiesus naujus inžinerinius tinklus bus vežamas ir tankinamas žvyro sluoksnis, o ant jo tiesiama asfalto danga. Numatyta, kad gatvė bus praplatinta ir atsiras vietų automobiliams statyti. Senas liepas numatyta išpjauti ir pakeisti šiuolaikiniais miesto medžiais. Planuojama įrengti šiuolaikiškus šaligatvius juos išklojant trinkelėmis. Numatoma atnaujinti ir gatvės apšvietimą, įrengti autobusų sustojimo aikšteles.

KPPP ir ES lėšomis

Darbai šiame kvartale atliekami pagal Vietinių kelių vystymo projektą. Šie darbai finansuojami Kelių priežiūros ir plėtos programos ir Europos Sąjungos lėšomis. Įgyvendinant projektą siekiama plėtoti susisiekimą vietinės reikšmės keliais, gerinant A. Kanapinsko, P. Lukšio, Mindaugo, Pavasario ir Žemaitės gatvių Kėdainių mieste techninius parametrus ir diegiant eismo saugos priemones.

Darbus P. Lukšio gatvėje atliks bendrovė „Helanas“, tačiau kaip dabar matoma, darbuosis ir subrangovai. Darbų P. Lukšio gatvėje vertė – 602 tūkst. eurai.