„Lietuvos žiema yra ypatingai graži, tik dažnas neturi progų tuo įsitikinti, tad nusprendėme ją suteikti. Kai šaltojo metų laiko kūrybą gamtoje dar papildo menininkai – tikrai galima pagalvoti, kad atsidūrei pasakoje“, - įspūdžiais dalijasi festivalio „Pasaka“ organizatorius Mantas Linkevičius.

Būtent ieškant vietos, kurioje vienas pagrindinių festivalio menininkų - žiema - atskleistų visą savo grožį, pasirinktas „Harmony Park“, rašoma pranešime žiniasklaidai. „Mieste tokio grožio niekada neišvysi, taip pat ir šalia miesto, tai per daug urbanizuotos vietos. O šiame, harmoningai apstatytame parke, galima pasijusti lyg būtum girioje ir kartu gauti visus festivaliui reikiamus civilizacijos patogumus“, - pasakoja M. Linkevičius.

Ledo ir šviesų festivalis „Pasaka“

Paklaustas apie festivalio išskirtinumą, jos organizatorius tik kukliai šypsosi - didžiausias išskirtinumas yra tai, kad daugiau niekas Lietuvoje nieko panašaus neorganizuoja. Nors ledo skulptūrų pastatoma ir kitose vietose, tai nevirsta festivaliu su pramogomis visai šeimai, kur galima jodinėti žirgais, šaudyti lanku, dalyvauti sniego mūšyje, mėgautis gurmanišku maistu, stebėti žinomų atlikėjų koncertą, o sušalus bėgti pasišildyti į pirčių ir vandens erdvę komfortiškai įrengtose „Harmony Park“ SPA erdvėse.

Pernai apie 17 tūkst. svečių pritraukusi šventė, šiemet žada nustebinti dar didesniais užmojais. Jei pernai įvairias instaliacijas kūrė 22 menininkai, šiemet atvyks net 30 meistrų, kai kurios komandos - net iš tokių egzotiškų šalių kaip Mongolija ir Indonezija. Iš viso planuojama sukurti 15 didelių ledo skulptūrų iki 3 metrų aukščio bei apie 30 individualių mažesnių darbų.

„Festivalio „Pasaka“ ledo skulptūros išsiskirs skaidrumu - kad lede atsispindėtų visas šviesos spalvų žaismas, specialus itin skaidrus ledas šiam festivaliui buvo stingdomas net pusmetį. Be to, kiekvienai skulptūrai bus sukurtas išskirtinis apšvietimas, o didžiausią mistinę šviesos instaliaciją, praskaidrinsiančią nakties šydą, sukurs viena garsiausių šviesos dailininkų komanda „ABLight“, - pasakoja M. Linkevičius.

Ledo ir šviesų festivalis „Pasaka“

Pasigrožėję ledo kūriniais, lankytojai „Harmony Park“ teritorijoje galės išbandyti įvairias žiemos ir universalias pramogas - pasivažinėti rogutėmis ar lygumų slidėmis (reikalingas nuosavas inventorius), vaikams bus įrengtos karuselės, siaubo kambarys bei organizuojamos kitos pramogos.

„Iš tiesų, tai išskirtinis ne tik mūsų parko, bet ir visos Lietuvos renginys, puikiai atspindintis mūsų filosofiją - visapusiškas atsipalaidavimas harmoningoje aplinkoje, prasmingas laikas su šeima, kokybiškos pramogos ir išskirtinės veiklos, kurios vienija ir suteikia sveikatos. Didžiuojamės, kad galime suteikti savo erdvę tokiam renginiui.“, - sako „Harmony Park“ vadovė Dalia Trainytė.

Festivalio metu svečiai bus kviečiami apsilankyti „Harmony Park“ SPA zonoje, o nuo 12 val. restorane SIMBOLY galės mėgautis vėlyvaisiais pusryčiais.

Renginio metu taip pat veiks mugė, kurioje bus galima įsigyti žaislų, rankų darbo suvenyrų, medžio drožinių, konditerijos gaminių bei malonių dovanų sau ir artimiesiems.

Vakarais festivalio „Pasaka“ erdvėje įspūdingus ugnies ir pirotechnikos šou demonstruos „Viduramžiai LT“, savo meistriškumu žavės sinchroninio čiuožimo komanda „Sp‘ICE“ bei žinomi Lietuvos atlikėjai: šeštadienį pasirodys Monika Linkytė, o sekmadienį - paslaptingoji MIGLOKO (Miglė Vilčiauskaitė). Taip pat abi dienas savo pasirodymus surengs ekstravagantiškasis Alen Chicco (Tomas Alenčikas) bei buvęs grupės „Karma“ lyderis Kazimieras Likša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)