Apie 16 val. skaitytojų užfiksuotame vaizdo įraše ir nuotraukose matomas iš pažiūros jaunas vyrukas, užlipęs ant galinio troleibuso buferio ir įsikibęs į „ūsų“ rites.

„Drąsūs pramogautojai“, – lakoniškai apibūdino ekstremalios kelionės liudininku tapęs Mantas. Jis vaikiną šitaip važiuojantį pastebėjo atkarpoje nuo A. Mickevičiaus iki S. Daukanto gatvės.

Visgi ties Kęstučio gatvės viduriu ekonominis drąsuolio maršrutas nesibaigė. „Kas vyksta Kaune“ pasiekusiame vaizdo įraše vyrukas jau artėja prie stotelės „Muzikinis teatras“.

Ekstremali kelionė troleibusu

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas portalui nurodė, kad apie tokį partizaninį keliavimo būdą pareigūnams nepranešta. Pašnekovo teigimu, už važiavimą be bilieto troleibuso išorėje įsitaisiusį „zuikį“ teisės aktuose nustatyta tvarka turėtų bausti „Kauno autobusų“ samdoma kontrolę atliekanti bendrovė.

Savo ruožtu, šitokį vaizdą gatvėje pastebėję pareigūnai, anot budėtojo, pirmiausia vertintų asmens adekvatumą. Gali būti, kad jam grėstų atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimą.

„Kauno autobusų“ atstovė Ramunė Tarandė pripažino, kad netikėtų keleivių kartas nuo karto pasitaiko – jiems tektų susimokėti už kelionę be bilieto, tačiau visų pirma kontrolieriai ar vairuotojas vikrųjį „zuikį“ turi pričiupti, o tai ne taip jau paprasta.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 446 str. 4 d., važiavimas be bilieto arba įsigijus važiavimo bilietą su nuolaida neturint teisės į transporto lengvatą užtraukia baudą nuo 16 iki 30 eurų.