„Esant per žemai oro temperatūrai rangovai nepilnai užbaigė betonavimo darbus. Lauke turi būti ne mažiau kaip 7 laipsniai šilumos. Dėl tos pačios priežasties negalėta iki galo įrengti granito klojimui skirtų pagrindų“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Aleksoto apžvalgos aikštelė

Paprašytas išvardyti spėtus nuveikti darbus, A. Pakalniškis teigė, jog šiuo metu sumontuotas liftas, sustatyti visi šviestuvai bei išbetonuoti laiptai ir aikštelės.

„Apatinėje aikštelėje ant spėtų įrengti pagrindų klojamas granitas, o viršutinė aikštelė dengiama – statoma palapinė, kad būtų galima šildyti ir pradėti įrenginėti hidroizoliaciją, polistirolą bei grindų pasluoksnius. Po to bus dedamas granitas“, – apie į žiemos sezoną persiritusius jau nuveiktus ir turimus atlikti darbus kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pasak jo, praėjusių metų pavasarį pradėtus darbus rangovai yra įsipareigoję baigti šių metų pavasario pradžioje. Į Aleksoto apžvalgos aikštelės rekonstrukciją šiuo metu investuota 600 tūkst. eurų be PVM.

Primename, jog darbininkams, įgyvendinantiems planus, teko susidurti su iššūkiais, o kauniečiai tuomet spėliojo, ar Aleksoto kalno neištiks Gedimino kalno sostinėje likimas.

Kaip skelbta portale „Kas vyksta Kaune“, rudenį rengiant projektą, apatinėje Aleksoto kalno dalyje buvo aptiktos nedidelės nuošliaužos. O atlikus išsamius tyrimus pastebėti šaltinėliai. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta įrengti drenažo sistemą, kuri surinks vandenį, kad šis neplautų šlaito.

Aleksoto apžvalgos aikštelė