Žmonės pasipiktino

Prieš savaitę viešojoje erdvėje buvo galima išvysti pasipiktinusių kėdainiečių skelbimus, kad ieškomi garažus išmarginę asmenys. Už naudingą informaciją netgi buvo siūlomas piniginis atvejis. Vandalai tą kartą pasidarbavo už „Senukų“ prekybos centro esančiuose garažuose. Buvo išpaišyti net keli metaliniai garažai.

„Rinkos aikštės“ kalbinti garažų savininkai sakė, kad vandalizmo atvejų kartas nuo karto pasitaiko, o vandalai jaučiasi nebaudžiami ir nesugaunami.

Pastebi ryte

„Dažniausiai žmonės pastebi tokius dalykus ryte, reiškia, jie piešia arba vėlai vakare, arba naktį. Supraskit žmones, juk tai jų turtas, o kažkas ateina, išpaišo, suniokoja. Žmogui vėl reikia dažyti, tvarkyti, o viskas juk kainuoja. Dažai šiais laikais brangūs, o dar darbas, laikas... Man nebuvo pasitaikę tokių atvejų, bet bičiuliams yra buvę. Dažnai apie tai pasikalbame su garažų bendrijos nariais, bet kas iš to. Nei mes juos sugausime, nei ką“, – nusivylimo neslėpė garažų bendrijos narys Algimantas Rimas.

Kameros – per brangu

„Girdime dažnai iš aplinkinių raginimus statyti vaizdo stebėjimo kameras. Bet gi jos kainuoja. Jas pastatyti reikia, sumontuoti. Garažų bendrijos tokių lėšų neturėjo ir neturės. Net sargo atlyginimui ne visi sukrapšto, tai ką čia kalbėti apie kameras. Nežinau Kėdainiuose nė vienos garažų bendrijos, kurių teritoriją stebėtų vaizdą stebėjimo kameros. Tai žmonėms per brangu, todėl nieko kito nelieka, kaip tik tikėtis, jog tau nieko blogo nenutiks“, – paaiškino vyriškis.

Galima kreiptis

Įtartinus žmones pamatę asmenys gali kreiptis į Kėdainių rajono policijos komisariatą paskambinę bendruoju pagalbos telefonu 112. Jei pastebėjote, kad jūsų turtas suniokotas, apie tai taip pat reikėtų pranešti pareigūnams. Policijos pareigūnai pradės ikiteisminį tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jei asmenis pavyks nustatyti, už tai jiems teks atsakyti. Baudžiamasis kodeksas už tai numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.