Rotušės aikštės pažiba bus pradėta nupuošinėti penktadienio popietę. „Tikimės, jog visas nupuošimo procesas bus baigtas sekmadienį. Pirmiausia bus nuimama viršūnė, iš plastikinių šiaudelių pagamintos dekoracijos, tuomet eglišakės ir metalinės dalys“, – aiškino menininkė Jolanta Šmidtienė.

Išardytos eglutės dalys bus surūšiuotos – dalis sulūžusių plastikinių dekoracijų keliaus tiesiai į rūšiavimo aikštelę, o sveikos dekoracijos bus nuvežtos į sandėlius.

„Rūšiavimo aikštelėje planuojame edukacinį renginį. Kartu su mums padedančia bendrove „Gerovė“ pakviesime kauniečius ir parodysime kaip reikia rūšiuoti. Plastikiniai šiaudeliai yra vienkomponenčiai, tad juos bus lengva perdirbti“, – pabrėžė J. Šmidtienė.

Pasak menininkės, artimiausiu metu bus nuspręsta į ką bus perdirbti vienkartiniai šiaudeliai – ar į plastiko ruošinius, skirtus naujoms dekoracijoms, ar į šiukšlių maišelius.

Kauno kalėdinės eglutės įžiebimą ir kitus šventinio laikotarpio renginius Rotušės aikštėje organizavo Kauno kultūros centras.