Išsiskiria net 5 rajono mokyklos

Šviesioji gimnazija patenka į geriausiai lietuvių bei anglų kalbas, istoriją, informacines technologijas (IT) bei fiziką išmokančių Lietuvos mokyklų penkiasdešimtuką.

Tuo tarpu kita miesto gimnazija – „Atžalynas“, gali pasidžiaugti geriausiai išmokanti chemijos ir biologijos.

Pirmą kartą turi kuo didžiuotis ir dvi rajono kaimiškųjų vietovių gimnazijos – Šėtos bei Josvainių, o taip pat ir Labūnavos pagrindinė mokykla.

Geriausiai išmoko lietuvių kalbos

Pasirodo, Kėdainių rajone vaikai geriausiai yra išmokomi lietuvių kalbos.

Pagal lietuvių kalbos brandos egzaminų įvertinimus Šviesioji gimnazija yra net 19 Lietuvoje. Tuo tarpu pagal šio dalyko išmokymą pernai ji buvo 69, o užpernai – 92 vietoje.

Šiais metais Šviesiosios gimnazijos visų abiturientų, laikiusių lietuvių kalbos valstybinį brandos egzaminą balų vidurkis sudarė 61,69 proc.

Pagal lietuvių kalbos išmokymą ypač didelį šuolį šiemet padarė Josvainių ir Šėtos gimnazijų pedagogai bei jų mokiniai.

Josvainių gimnazija iš pernai užimtos 141, o užpernai – 244 vietos, šiemet, peršokusi net 109 pozicijas, arba net 212 pozicijų nuo 2016-ųjų, pakilo net į 32 reitingų lentelės vietą ir pateko į geriausiai lietuvių kalbą išmokančių šalies mokyklų penkiasdešimtuką.

Šiemet šios gimnazijos abiturientų, laikiusių lietuvių kalbos valstybinį brandos egzaminą balų vidurkis siekė 58,71 proc.

Puikiai padirbėjo ir Šėtos gimnazijos pedagogai su savo ugdytiniais. Pagal lietuvių kalbos pasiekimus šėtiškiai Lietuvoje trisdešimt šešti.

Į 36 vietą Šėtos gimnazija pakilo abiturientams šiemet iš lietuvių kalbos valstybinio brandos egzamino pasiekus 57,33 proc. įvertinimo vidurkį. Tuo tarpu pernai pagal šį rodiklį Šėtos gimnazija Lietuvoje buvo 242, o užpernai – 161. Vadinasi, jos spurtas – ne mažesnis nei josvainiškių. Lyginant su praėjusiais metais šėtiškiai reitingų lentelėje šoktelėjo per 206 pozicijas, o su užpraėjusiais – per 125.

Anglų kalbos ir istorijos geriausia mokytis Šviesiojoje gimnazijoje

Geriausiai anglų kalbą išmokančioms šalies mokykloms iš Kėdainių rajono ugdymo įstaigų priskiriama Šviesioji gimnazija.

Šiemet reitingų lentelėje ji užima 40 vietą, šio dalyko valstybinį brandos egzaminą laikiusiems abiturientams surinkus 77,94 proc. įvertinimų vidurkį.

Pernai pagal anglų kalbos išmokymą Šviesioji gimnazija Lietuvoje buvo 68, o užpernai – 135.

Puikiai Šviesiojoje gimnazijoje mokoma ir istorijos.

Tarp Lietuvos mokyklų ši gimnazija užima 31 vietą pagal istorijos mokymo rezultatus. Pernai toje pačioje reitingų lentelėje ji tenkinosi 43, o užpernai – 95 vieta.

Šiemet istorijos mokymo atžvilgiu ši Kėdainių gimnazija šoktelėjo per 12 vietų į viršų lyginant su pernai ir 64 pozicijomis lyginant su 2016-aisiais.

Istorijos valstybinį egzaminą laikiusių Šviesiosios gimnazijos abiturientų įvertinimo vidurkis – 61 proc.

Siejantiems ateitį su fizikos ir IT mokslais – taip pat Šviesioji

Jauniesiems kėdainiškiams, kurie savo ateitį sieja su fizikos ar IT mokslais, taip pat perspektyviausia mokytis Šviesiojoje gimnazijoje.

Pagal fizikos mokslų pasiekimus Šviesioji gimnazija užima 28 vietą tarp Lietuvos mokyklų.

Šiemet valstybinį fizikos brandos egzaminą laikę šios gimnazijos abiturientai pasiekė 58,90 proc. įvertinimo vidurkį, todėl gimnazija pakilo per 55 vietas reitingų lentelėje lyginant su pernai metais.

Gamtamokslininkams geriausia „Atžalyne“

O štai gamtos mokslų srityje geriausia iš Kėdainių gimnazijų yra „Atžalynas“.

Ši gimnazija pagal gebėjimą išmokyti chemijos yra 21 tarp šalies gimnazijų, o pagal gebėjimą išmokyti biologijos – 50.

„Atžalyniečių“ chemikų pasiekimai – labai įspūdingi. Lyginant su praėjusiais metais, reitingų lentelėje jie padarė šuolį per 103 vietas, o lyginant su užpraėjusiais – per 126 vietas.

Reitingų lentelės 21-oje vietoje „Atžalynas“ įsitvirtino šios gimnazijos abiturientams už brandos egzaminų įvertinimą surinkus 79,13 proc. įvertinimo vidurkį.

Pagal biologijos išmokymo lygį „Atžalynas“ Lietuvoje yra 50. Tuo tarpu pernai ši ugdymo įstaiga pagal biologijos egzaminų rodiklius užėmė 60, o užpernai – 99 vietą Lietuvoje.

Laikydami valstybinį biologijos brandos egzaminą šiemet atžalyniečiai pasiekė 68,32 proc. įvertinimo vidurkį.

Kiti dalykai – neišsiskiria

Kėdainių mokyklos kol kas neturi aukštų pasiekimų mokydamos rusų ir vokiečių kalbų, matematikos ir geografijos.

Tačiau džiugina tai, kad susumavus visų mokinių pasiekimus, Kėdainių rajonas pagal švietimo lygį tarp kitų Lietuvos rajonų užima labai aukštą – 5 vietą.

Aukšti įvertinimai ir pradinukų mokymui

Pradinių mokyklų reitingas sudaromas pagal olimpiadų rezultatus.

Šioje srityje Kėdainių rajone nepralenkiamos kaimiškų vietovių ugdymo įstaigos – Labūnava ir Josvainiai.

Tarp pradinių mokyklų Labūnava Lietuvoje užima 7-21 vietą.

Ta pačia vieta su ja dalijasi tokių miestų mokyklos kaip Klaipėdos, Kauno, Pasvalio, Šalčininkų, Šiaulių, Širvintų ir Vilniaus.

Šiek tiek žemesnėje pozicijoje pagal pradinukų paruošimą olimpiadoms – Josvainių gimnazija.

Tarp Lietuvos mokyklų ji užima 22 vietą.

Geriausi vyresnieji olimpiadininkai – iš tų pačių gimnazijų

Rajono gimnazijos pagal olimpiadų rezultatus atspindi tas pačias tendencijas – čia išsiskiria „Atžalyno“ ir Šviesioji gimnazijos.

Pagal olimpiadų rezultatus „Atžalyno“ gimnazija Lietuvoje yra 23 vietoje.

Aukščiausiais pasiekimais olimpiadose pasižymėjo šie šios gimnazijos mokiniai: M. Vitkauskaitė, M. Želnys, G. Galvanauskas ir G. Urbšys.

Šviesioji gimnazija pagal olimpiadų rezultatus užima 53 vietą Lietuvoje.

Olimpiadų laurus skina šios gimnazijos gimnazistai A. Malinauskaitė, D. Černikauskas ir I. Misevičius.

Neblogai vertinamas ir Kėdainių profesinio rengimo centras. Užimtumo tarnyboje šių metų rugsėjo 1 dieną buvo užsiregistravę 3,34 procentai šią profesinę mokyklą baigusių ir darbo nesusiradusių absolventų. Kai kuriuose kituose rajonuose šis absolventų negebėjimo įsidarbinti rodiklis yra gerokai aukštesnis.