Jaučiasi pamiršti

„Visai neseniai Kėdainių mieste buvo asfaltuota Lauko gatvė. Būtų įdomu sužinoti, kodėl nebuvo išasfaltuotas keliukas (gatvelė žvyro danga), vedantis nuo Lauko gatvės iki daugiabučių namų J. Basanavičiaus gatvėje. Ar šis keliukas nebe Lauko gatvei priklauso? Prašome patikslinti, paaiškinti gyventojams, kaip čia yra. Mes jaučiamės kaip kokie užmirštieji, o juk gyvename pačiame miesto centre. Matyt, neturime žinomų ir turtingų kaimynų, todėl mums keliuko niekas neišasfaltuoja“, – piktinosi į „Rinkos aikštės“ redakciją paskambinusi J. Basanavičiaus gatvėje esančio daugiabučio namo gyventoja Virginija Valčiukienė.

Piktinasi švaistymu

„Patikėkit, žmonėms labai pikta, nes tą Lauko gatvę jau asfaltuoja antrą ar trečią sykį, o mes žvyrkeliais važinėjame. Juk čia yra 80 metrų, ne daugiau. Negi taip sunku paimti ir išasfaltuoti? Mums jau pabodo prašyti, reikalauti. Juk čia gyvena ne viena šeima. Čia stovi net keli daugiabučiai, vaikai eina į mokyklą. Kaip mums jaustis. Gyvename lyg ir miesto centre, bet jaučiamės kaip giliausiame užkampyje“, – dėstė V. Valčiukienė

Žada kitąmet

Susisiekus su Kėdainių rajono savivaldybe, šios atstovai paaiškino, kad darbus minėtoje vietoje žadama pradėti jau kitąmet.

„Taip, šis keliukas Lauko gatvei nepriklauso. Informuojame, kad Kėdainių rajono savivaldybės administracija šiuo metu yra parengusi techninį darbo projektą „Daugiabučių namų kvartalų kompleksinio atnaujinimo Kėdainių mieste. Teritorija apribota J. Basanavičiaus g., Ramybės skv., Lauko g. techninis darbo projektas“, kuris bus finansuojamas ES ir savivaldybės biudžeto lėšomis. Į šį projektą taip pat patenka ir Ramybės skvero skersgatvio rekonstravimo darbai, kurių metu bus įrengta asfaltbetonio danga. Pažymime, netrukus bus pradėtos viešųjų pirkimų procedūros rangovui parinkti. Statybos darbus numatome pradėti 2019 metais“, – paaiškino Kėdainių rajono savivaldybės Statybos ir turto skyriaus vyr. specialistas Audrius Zubavičius.