Šiuo metu pradėjus magistralinės vandentiekio linijos rekonstrukcijos darbus, kurie truks iki kitų metų vasario vidurio, Centro ir Vilijampolės mikrorajonams, geriamasis vanduo yra tiekiamas sumažintu slėgiu. Todėl savaime suprantama, kad galimas ir laikinas vandens kokybės pablogėjimas – drumstumas. Dėl vykdomų rekonstrukcijos darbų nepatogumus susijusius su vandens drumstumu gali patirti Senamiesčio, Miesto centro, Panemunės, Žemųjų Šančių bei Vilijampolės mikrorajonų gyventojai, tikina bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai.

Technikos direktorius Dainius Gudavičius sako: „Pradėjus tinklų rekonstrukciją, bendrovės ir Kauno savivaldybės interneto svetainėse taip pat socialiniame tinkle „Facebook“ gyventojus kasdien informuojame apie vykstančius procesus. Vienur pradėjus vandentiekio tinklų rekonstrukcijos darbus tenka laikinai nutraukti vandens tiekimą, kitur sumažinti slėgį. Tačiau stengiamės, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų.“

Suprasdami rekonstrukcijos svarbą – kauniečiai į laikinus nepatogumus reaguoja tolerantiškai

Vykdant rekonstrukcijos darbus įmonės atstovams bendravimas su gyventojais yra neatsiejama projekto dalis. Ne tik informuojant viešoje erdvėje, bet ir tiesiogiai tenka diskutuoti ir supažindinti su atliekamų veiksmų planu. Gyventojai į galimus laikinus nepatogumus reaguoja tolerantiškai, sako, kad tik vėliau būtų geresnė vandens kokybė. Žmonės supranta, kad daugelį metų dėl lėšų stygiaus tinklai nebuvo taip masiškai rekonstruojami. O štai dabar suprasdami darbų svarbą laukia projekto pabaigos, tikina įmonės „Kauno vandenys“ atstovai.

Tinklų rekonstrukcija bus baigta po metų

Pasak bendrovė „Kauno vandenys“ technikos direktoriaus Dainiaus Gudavičiaus, geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektuose numatyta plėsti net 18,27 km. vandentiekio ir 34,79 km. nuotekų tinklų, o rekonstrukcijos sulauks 17,61 km. vandentiekio ir beveik 9 km. nuotekų tinklų. Minėti darbai vykdomi – Palemone, Petrašiūnuose, Aleksote, Žaliakalnyje, Vilijampolėje, Panemunėje ir Šančiuose. 2017 – 2019 m. šiems projektams įgyvendinti bus išleista per 20 mln. eurų.