Informacija apie burzgiančius pjūklus ir sunkiasvorę techniką pasirodė dar praėjusios darbo savaitės pabaigoje. Visgi darbininkai nesiilsėjo ir savaitgalį – kaip savo „Facebook“ paskyroje intensyviai dalijosi architektas Audrys Karalius, medžiai buvo net ne pjaunami, o laužomi ir traiškomi.

Teritoriją sergėjusiems apsaugininkams šeštadienį įspūdžio nepadarė nė atvykę Aplinkos apsaugos departamento inspektoriai. Jiems, anot aktyviai Kauno valdžiai oponuojančio A. Karaliaus, nebuvo leista apžiūrėti kirtimvietės.

Iš čia žaliavusios augmenijos galiausiai beliko prie stadiono sukrautos medienos krūva, vietoje giraitės – laukymė su vienu kitu styrančiu „rimtesniu“ medžiu.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad didžioji dalis kritusių medžių yra invazinės rūšies Baltažiedės robinijos, kurioms kirsti nereikia leidimo.

Neliko 65-ių liaudyje akacijomis vadinamų augalų. Anot R. Savickienės, specialistai įvertino ir išdavė leidimus šalinti dar 28 medžius, daugiausia – klevus ir liepas.

„Pradžioje buvo numatyta papildomai pašalinti keliais medžiais daugiau, bet vėliau skaičius sumažintas. Stadiono teritorijoje daugiau medžių šalinti neplanuojama. Nei Ąžuolyne, nei stadiono prieigose nebus nupjautas nei vienas ąžuolas“, – patikino Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Jos žiniomis, pastarosiomis dienomis atlaisvintame plote planuojama statyti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono žiūrovių tribūnas.