Geradarių dovana

Popiežiaus Pranciškaus apsilankymo Lietuvoje prisiminimui buvo palaimintas atminimo ženklas – metalinė skulptūra, vaizduojanti popiežių Pranciškų. Skulptūrą pagamino UAB „Laumetris“. Ši skulptūra yra pritvirtinta prie Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčios sienos. Klebonas A. Stanevičius sakė, kad skulptūra yra skirta prisiminimui apie Šventojo Tėvo vizitą.

„Ši skulptūra tebūnie prisiminimas, kad mūsų popiežius mus aplankė ir kad mūsų žmonės eina meilės keliu. Dėkojame savo rėmėjams geradariams „Laumetrio“ vadovams Kazimierui Čiurylai ir Jonui Putnai, skulptūros autorei Gintarei Goceitienei už šį mūsų Šventojo Tėvo įamžinimą“, – sakė klebonas.

Suvienijo malda

Apie skulptūros popiežiui Pranciškui sumanymą kalbėjo UAB „Laumetris“ vadovai ir skulptūros autorė. Šv. Jurgio bažnyčios choras, vadovaujamas vargonininkės Aušros Giedrienės, sugiedojo popiežių himną. Savo patirtą įspūdį iš susitikimo su popiežiumi Pranciškumi Kauno Santakos parke pasakojo Genutė Sereikienė.

Klebonas A. Stanevičius aukojo iškilmingas Šv. Mišias, kuriose buvo prisiminti bažnyčios geradariai, Gyvojo Rožyno kalbėtojos, Marijos legiono maldininkų grupė, Jėzaus Gailestingumo vainikėlio kalbėtojos ir visi, malda apglėbiantys Kėdainių Šv. Jurgio parapiją. Giedodami giesmes tikintieji ėjo Eucharistinę procesiją aplink bažnyčią.