Kovojo viešumu

Valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ Centro regiono Kėdainių kelių tarnyba tvarkė mūsų rajono žvyrkelius. Greideriu buvo profiliuojama kelio žvyro danga. Darbai vyko ir esant geram orui, ir šiek tiek palijus. Ko gero, tai ir supykdė Josvainių seniūnijos gyventojus. Šie viešai pradėjo dalintis nuotraukomis ir komentuoti, esą kelininkai savo darbą atlieka atmestinai, esą jie tik gadina kelią, mat „nuskuta“ kelkraščius ir viską verčia į kelio vidurį, taip ten padarydami tikrą netvarką. Tokiu keliu, pasak žmonių važiuoti labai sunku.

Tvarkė ir tvarkys

„Žvyrkelių tvarkymas vyko, vyksta ir vyks. Matėme ir žinome mes tuos žmonių nusiskundimus. Norėtųsi pasakyti, kad jie ne visada yra teisūs. Mat mes dirbame pagal nustatytą tvarką. Kartais norint, kad kelias būtų labai gerai sutvarkytas, reikia palaukti, paprasčiau tariant, reikia padaryti iš pradžių blogai, kad galutinis rezultatas būtų geras. Kai kilo žmonių pasipiktinimas, mes greideriavome valstybinės reikšmės kelią Josvainių seniūnijoje. Tuomet stipriai lijo lietus, todėl kelias buvo pažliugęs, tad savaime aišku, kad vaizdas iš pradžių buvo nekoks. Bet mes juk oro sąlygų nepasirinksime, dirbame pagal tvarką, kaip priklauso. Šiandien keliais sutvarkytas, eismas juo vyksta normaliai, kaip ir turi būti“, – „Rinkos aikštei“ komentavo Kėdainių kelių tarnybos viršininkas Tomas Glebavičius.

Bendrauja su seniūnais

Iš tiesų, kartais prieš piktindamiesi kelininkų darbu žmonės turėtų pagalvoti, ar jie viską patys gerai supranta. VĮ „Kelių priežiūra“ po reorganizacijos kryptingai stiprina santykius su regionais. Pavasarį buvo atlikta seniūnų apklausa, identifikuotos problemos, organizuoti susitikimai su rajonų savivaldybių atstovais, surengtas pokalbis su Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, aptarti seniūnijoms rūpimi klausimai ir žingsniai, gerinantys regionų kelių priežiūros kokybę. Iki metų galo įmonės atstovai susitiks su visais seniūnais.

Dėmesys regionams

Įmonė pastaruoju metu daug dėmesio skiria kelių priežiūrai Lietuvos regionuose. „VĮ „Kelių priežiūros“ tikslas – užtikrinti kokybišką kelių priežiūrą visuose valstybinės reikšmės keliuose bei palaikyti gerus santykius su kiekvieno regiono atstovais. Siekiame išgirsti kiekvienos savivaldybės kelių priežiūros problemas ir ieškoti būdų, kaip jas išspręsti“, – paaiškina VĮ „Kelių priežiūra“ vadovas Darius Aleknavičius.