Pradžioje – vieni nuostoliai

Marijampoliečiai Greta ir Gedeminas, dar prieš pradėdami spausti aliejų, kurį laiką ragavo emigrantų duonos. Į svečias šalis vykdavo periodiškai, o tarpuose tarp kelionių gyvendavo Lietuvoje. Ilgainiui toks gyvenimo modelis ėmė netenkinti, pora ėmė galvoti, kaip pragyvenimui prasimanyti Lietuvoje. Ir sugalvojo.

Gedemino brolis buvo įsigijęs aliejaus spaudimo stakles, planavo pradėti savo verslą, bet šia veikla neužsiėmė. Stovėjusios nenaudojamos, staklės patraukė Gretos ir Gedemino dėmesį.

„Ilgus metus važinėjome dirbti į užsienį, kol galiausiai neaplankė mintis – nejau negalim užsidirbti ir Lietuvoje? Tuomet pasiūliau Gedeminui iš brolio įsigyti stakles. Jos kainavo 50 tūkst. eurų – ir tai buvo mūsų verslo pradžia“, – prisimena Greta ir priduria, kad staklėms įsigyti teko parduoti automobilį, prietaisą padėjo įsigyti ir tėvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)