Pagrindinė Marijampolės moterų LIONS klubo veiklos kryptis – teikti psichosocialinę pagalbą šeimoms, auginančioms vaikus su raidos negalia, ypač autizmo spektro sutrikimu ir Dauno sindromu. Tokių šeimų skaičius ir pagalbos poreikis Marijampolėje, kaip ir visoje Lietuvoje, itin sparčiai auga.

„Į mūsų klubą susibūrė įvairių sričių specialistės, todėl norime savo asmenines pastangas, profesines žinias ir patirtis panaudoti kuo platesniame veiklos lauke – nuo atskirų sričių specialistų mokymų (pedagogų, socialinių darbuotojų) iki labai konkrečios, buityje reikalingos pagalbos šeimoms. Dar savo svarbia misija laikome siųsti žinutę visuomenei apie žmones, turinčius raidos sutrikimų, laužyti stereotipus, didinti visuomenės toleranciją“, – pasakoja Marijampolės moterų LIONS klubo įkūrėja Onutė Misiukevičienė.

Realią veiklą Marijampolės moterų LIONS klubas pradėjo dar iki inauguracijos: subūrė tėvų savitarpio emocinės paramos ir savipagalbos grupę, sukūrė informacinį filmuką „Mėlyno pasaulio vaikai“, kuriame savo patirtimi ir išgyvenimais dalinasi mamos, auginančios vaikus, turinčius autizmo spektro sutrikimą: kaip jos ieškojo ir rado individualių būdų padėti savo vaikams megzti ryšius, susirasti draugų, priimti supančio pasaulio trikdžius ir su malonumu mokytis; suorganizavo konferenciją „Įkvepiančios ne (GALIOS) istorijos“, kurioje dalyvavo per 400 dalyvių ir kuri skatino atrasti savyje galių veikti.

Kadangi pagrindinis LIONS klubų veiklos principas visame pasaulyje yra atliepti vietos bendruomenės poreikius, marijampolietės kartu su VšĮ „Slauga Jums“ ėmėsi dar vieno projekto „Neįgaliųjų socialinės įtraukties skatinimas didinant aktyvaus laisvalaikio ir savipagalbos galimybes“, kurio metu padidins sociokultūrinių paslaugų teikimą ir savipagalbos galimybes neįgaliems Marijampolės miesto gyventojams ir jų šeimos nariams ar artimiesiems.

Šis projektas Marijampolėje vyks keliomis kryptimis: užimtumo veiklų vykdymas (muzikos terapijos, hipoterapijos ir kaniterapijos užsiėmimai, edukaciniai – meniniai užsiėmimai), išvykos į zooparką, Klaipėdos jūrų muziejų – delfinariumą, poilsis pajūryje tiems negalią turintiems žmonėms, kurie nėra buvę prie jūros; taip pat pagalba neįgaliųjų artimiesiems (emocinio atsparumo ugdymo programa, psichologo asmeninės ir grupinės konsultacijos, vaikų priežiūra).

„Mums svarbu matyti Marijampolės savivaldybės problemas iš įvairių pusių, todėl klube susivienijo 20 įvairių sričių, specialybių ir pomėgių moterų, dirbančių švietimo, socialinių paslaugų, medicinos, teisės, verslo, pramogų, maisto pramonės ir kt. srityse. Kiekviena turime talentų ir pomėgių: fotografija, renginių organizavimas, rankdarbiai, kulinarija. Mus visas vienija bendras tikslas: norime matyti plačiau ir veikti daugiau, dalintis su kitais tuo, ką pačios mokame ir tokiu būdu padėti Marijampolės žmonėms“, – sako O.Misiukevičienė.

„Naujasis Marijampolės moterų LIONS klubas nuo pat savo užuomazgos įrodė, kad mato ne statistiškai išvestus vidutinius duomenis, o tikras žmonių istorijas, bendruomenės rūpesčius ir kiekvienu atveju ieško, kaip spręsti problemas“, – savaitgalį inauguracijos šventėje Marijampolėje naują klubą sveikino LIONS organizacijos gubernatorė Lietuvoje Daiva Grikšienė.

Marijampolės moterų LIONS klubas yra jau 35 Lietuvoje veikiantis LIONS klubas. Klubas jau suplanavęs daugiau naujų projektų ir iniciatyvų Marijampolėje, nukreiptų į socialiai jautrių problemų sprendimą, atskirties mažinimą ir supratingumo visuomenėje didinimą.

Strateginės pasaulinio LIONS judėjimo sritys apima pagalbą žmonėms, turintiems fizinę ar regėjimo negalią, skurstantiems, sergantiems diabetu, onkologinėmis ligomis, LIONS nariai taip pat aktyviai rūpinasi aplinkos apsauga. LIONS yra didžiausia visuomeninė klubinė organizacija pasaulyje, savo veiklą pradėjusi Čikagoje 1917 m. Šiandien šis judėjimas vienija 1,4 milijono žmonių, kurie priklauso 48 tūkst. klubų 202-jose pasaulio šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją