Pasak muziejaus direktoriaus Antano Pilecko, nuo veiklos pradžios 1933 m. muziejaus fonduose sukaupta daug įdomių ir unikalių eksponatų, kuriuos norisi parodyti lankytojams. Šiuo metu remontuojamame 58 m2 ploto rūsyje planuojama įrengti archeologijos ekspoziciją, muziejaus svečiai taip pat galės grožėtis daugiau nei 100 metų skaičiuojančiomis ir puikiai išlikusiomis skliautinėmis lubomis, praneša savivaldybė.

Anot vykdomus darbus apžiūrėjusio Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojo Artūro Visockio, užbaigus kapitalinį rūsio remontą, bus atverstas naujas muziejaus istorijos puslapis: „Nacionalinėje žiniasklaidoje dažnai pasigirsta nuomonių, kad kultūra nesulaukia tinkamo dėmesio taip pat ir finansavimo. Stengiamės, kad Marijampolė taptų išimtimi. Neseniai lankytojams atverti Bulotų namai, tvarkomas muziejaus rūsys įneš svarų indėlį didinant kultūrinių paslaugų ir erdvių įvairovę. Tai ypač svarbu šiuo sudėtingu metu, kai gyventojai pavargę ir nori kuo greičiau vėl pradėti mėgautis kultūra“.

Bendra Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Marijampolės savivaldybės finansuojamo projekto vertė – 87 000 Eur, iš kurių 30 000 Eur – Marijampolės savivaldybės biudžeto lėšos. Šiuo metu muziejaus rūsyje vykdomi grindų paviršiaus gilinimo darbai, kadangi anksčiau rūsys buvo ypač negilus, savo eilės laukia inžinerinių tinklų iškėlimo, grindų betonavimo ir kiti darbai. Planuojama, kad kapitalinis remontas bus baigtas vasaros viduryje, o kad naujoji erdvė kuo greičiau atsivertų lankytojams, šiuo metu jau vyksta paruošiamieji ekspozicijų įrengimo darbai.

A. Visockis taip pat apžiūrėjo drėgmės paveiktą muziejaus pastato fasado cokolinę dalį. „Su muziejaus vadovu sutarėme, kad artimiausiomis dienomis bus parengta šios pastato dalies sutvarkymo sąmata. Žinodami tikslią sumą, ieškosime finansavimo ir spręsime, ką daryti toliau“, – sakė A. Visockis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)