Parke jau beveik baigti įrengti takai, šalia kurių šiuo metu jau montuojami suoleliai, išvalyti abu parke esantys tvenkiniai, taip pat baigiamos įrengti vaikų žaidimų aikštelės ir aktyvaus poilsio infrastruktūra: teniso kortai, tinklinio, diskgolfo ir futgolfo aikštelės. Šiais metais parke šalia jau pasodintų apie 900 medžių dar 100 bus pasodinti , o šalia didžiojo tvenkinio bus įsėta „žydinčioji“ pieva, praneša Marijampolės savivaldybė.

Beveik 1,4 mln. eurų vertės Pašešupio parko rekonstrukcija finansuojama iš trijų skirtingų projektų. 27 ha parke buvo nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas, o bendras naujų takų ilgis siekia 5 km. Parke taip pat įrengti paplūdimiai, iš kurių vienas pritaikytas neįgaliesiems, įdiegtas apšveitimas, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, supynės neįgaliesiems, baigiami įrengti teniso kortai, badmintono aikštelė, paplūdimio tinklinio aikštelė, šaškių lentos, grill zona.

Parko lankytojai pasivaikščioję ir pasigrožėję gamta atsikvėpti ir stebėti ramiai tekančią Šešupę galės prisėdę ant vieno iš 90 čia pat įrengtų suolelių. Marijampolės savivaldybės meras atskleidė, kad siekiant apsaugoti investicijas parke jau veikia keletas vaizdo stebėjimo kamerų, tačiau siekiant išvengti brangios infrastruktūros suniokojimo planuojama vaizdo kamerų įrengti dar daugiau.

Atnaujinamame Pašešupio parke sutikti marijampoliečiai teigiamai įvertino vykstančius pokyčius ir sakė laukiantys darbų pabaigos, kai galės naudotis visa naująja infrastruktūra. Gražus, vertingas ir iš naujo atgimstantis parkas taps dar labiau mėgstama marijampoliečių laisvalaikio praleidimo erdve, kurioje kiekvienas ras atokvėpio vietą, o aktyvaus laisvalaikio mėgėjai taip pat nenuobodžiaus. Paskutiniai parko atnaujinimo darbai bus baigti visai netrukus, o kitais metais, kai pavasarį vėl sužaliuos medžiai ir krūmai, išdygs naujai pasėta veja ir žiedais pražys pasėta žydinčioji pieva – čia norėsis sugrįžti vėl ir vėl.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)