Susisiekimo infrastruktūros modernizavimo projektas apims aštuonias Šakių miesto gatves. Šešiose iš jų – L. Giros, Birutės, Griškabūdžio, P. Vaičaičio, J. Basanavičiaus ir Striūpų gatvėse – bus rekonstruojami pėsčiųjų ir dviračių takai, iš viso daugiau kaip 4 km ilgio takų tinklas. Planuojama rekonstruoti prastą gatvės dangą turinčias Medžiotojų, Jazminų ir L. Giros gatves, Jazminų g. įrengti apšvietimą.

Projektą įgyvendinančios Šakių rajono savivaldybės duomenimis, taip bus gerinama miesto centrinės dalies bei centrą su priemiestinėmis gyvenvietėmis jungianti susisiekimo infrastruktūra.

ES fondų investicijos šalies miestų gatvėms ir vietinės reikšmės keliams rekonstruoti skiriamos pagal priemonę „Vietinių kelių vystymas“. 2014–2020 m. laikotarpiu pagal šią priemonę numatoma finansuoti daugiau kaip 120 projektų, jiems iš viso numatyta 67,5 mln. eurų Europos regioninės plėtros fondo lėšų. Susisiekimo ministro įsakymais šios priemonės projektams jau paskirta 63,2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)