Medžio drožėjai, pasitelkę savo kūrybiškumą, demonstruoja skulptūrų gamybos darbo subtilumus ir skuba medyje įamžinti pasirinktas temas. Trys kuriamos skulptūros bus susijusios su legendų apie Šunskų miestelį simbolika. Bus sukurtos fazano, meškos ir silkės skulptūros. Fazano, kuris vaizduojamas Šunskų miestelio herbe, skulptūrą parke įkurdins meistras iš Jurbarko Juozas Videika. Tautodailininkas Raimundas Blažaitis iš Vilkaviškio rajono Alvito miestelio sukurs meškos skulptūrą ir taip įamžins istorijas apie Šunskų praeitį, kuriose minima, kad šiose vietovėse meškų buvo dažnai sutinkama. Medžio skulptūrų meistras Artūras Zienka iš Alytaus savo kūrybines mintis įgyvendins ir emocijas išreikš kurdamas silkės skulptūrą – istorija apie mistinę silkių kasyklą Šunskuose labai gaji ir pamažu tampa miestelio įvaizdžio dalimi.

Medžio drožėjas Antanas Lastauskas iš Kalvarijos ėmėsi ypatingos užduoties – plenero dienomis sukurti Tautodailės metams skirtą skulptūrą, kurioje atsispindėtų Sūduvos krašto liaudies meno elementai ir būtų įamžintas Šunskų folkloro ansamblio „Žvirgždė” 50 metų veiklos jubiliejus. Viena skulptūra su pelėdos simbolika bus skirta mokslui ir švietimui. Tai bus kolektyvinis visų skulptorių darbas, kuris bus pritaikomas praktiškai. Skulptūroje bus įkomponuota lauko bibliotekėlė, kurios knygų lentynose galės nuolat vykti knygų mainai. Pleneras tik prasidėjo, tad nuo pat ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro parke paukščių čiulbesį stelbia elektrinių pjūklų, grąžtų, įvairių šlifavimo aparatų garsai, kirvių pokšėjimas. Kad tik pakaktų laiko kūrybiniams sumanymams įgyvendinti.

Kad pleneras vyktų sklandžiai, o meistrams nieko netrūktų, nuoširdžiai rūpinasi Šunskų seniūnijos seniūnas Rimantas Lekeckas, projekto koordinatorė Eglė Alenskaitė, padeda būrys talkininkų. Gražėjančiu miesteliu ir nuolat puoselėjamu bendruomeniškumu džiaugiasi ir Šunskų Šv. Marijos Magdalietės parapijos klebonas kan. Deimantas Brogys.

Liaudies menininkų kūrybinis pleneras Šunskuose organizuojamas įgyvendinant asociacijos „Trys plunksnos” vykdomą projektą „Šunskų krašto savitumo puoselėjimas“. Prie jo įgyvendinimo finansine parama prisideda ir Marijampolės savivaldybė.

Pleneras vyks iki penktadienio vakaro, todėl miestelio gyventojai bei svečiai kviečiami apsilankyti ir stebėti skulptūrų kūrybos procesą, pabendrauti su medžio drožėjais, pasidžiaugti gimstančiais originaliais darbais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)