„Apžiūrėjome intensyviai vykstančius tilto per Šešupę Vilkaviškio gatvėje kapitalinio remonto darbus. Darbus atliekantys specialistai patikino, kad kol kas didelių nesklandumų nėra ir viskas vyksta pagal suplanuotą grafiką. Šiek tiek problemų sukėlė netikėtai pakilęs Šešupės vanduo, bet tai neturėtų ilgam sutrikdyti suplanuotų darbų. Pagrindinis siekis, kurį šiandien aptarėme su rangovais, kad kaip planuota rugsėjo 1 dieną būtų paleistas pėsčiųjų ir transporto eismas ir nesusidarytų spūsčių prasidėjus mokslo metams. Toks pažadas yra, ir jie patikino, kad tikrai iki to laiko spės atlikti suplanuotus darbus“, – sako Marijampolės meras Povilas Isoda.

Pasak UAB „Alkesta“ statybos vadovo Arūno Visocko šiuo metu vyksta griovimo darbai ir pasiruošimas kitiems, renovavimo, darbams. Toliau laukia šlaitų tvirtinimas, atramų ir perdangų remontas, bus įrengiamos naujos šalitilčių konstrukcijos, tvarkoma prietilčių ir patiltės teritorija, klojamas naujas asfaltas bei įrengiami nauji metaliniai turėklai su apšvietimu, kurie derės prie jau gatvėje esančių šviestuvų atramų spalvos.

Po kapitalinio remonto važiuojamoji dalis išliks tokio pat pločio kaip ir yra dabar – dvi eismo juostos po 3,5 metro. Tačiau praplatės pėsčiųjų takai – jie susilygins su abipus tilto nutiestais naujais pėsčiųjų ir dviračių takais. Bendras tilto plotis bus beveik 15 m.

Nors atliekant kapitalinio remonto darbus pasitaiko įvairių netikėtumų, tokių kaip senovinių sprogmenų radybos ir jų eliminavimas, visgi tokie neplanuoti radiniai darbo ritmo nesutrikdo, kol kas viskas vyksta įprastine tvarka.

Tikimasi, kad per vasarą tiltas atgims naujam gyvenimui ir tarnaus marijampoliečiams dar daug metų.