„Norėjome, kad marijampoliečiai galėtų paįvairinti savo laisvalaikį pramoga, kuri kituose miestuose sulaukė didelio populiarumo. Labai džiaugiuosi, kad Marijampolės „Spindulio“ kino teatras ir aktyvi jaunimo asociacija „Jaunimas YRA“ ėmėsi įgyvendinti šią idėją ir jau gegužės 12 dieną Sasnavos aerodromas virs į didžiulę kino salę po atviru dangumi. Suplanuoti du kino seansai, o jeigu susidomėjimas bus didelis – bus planuojama platesnė programa“, – apie naują pramogą kalba Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis.

Filmų vakaras vyks „Drive in“ principu, atsiradusiu dar antrojo pasaulinio karo laikotarpiu. Tai kino platforma, kurioje žiūrovai atvyksta automobiliais dideliame plote, kurio gale įrengtas ekranas. Garsas transliuojamas FM bangomis, kurios užtikrina garso kokybę, nepaisant kokiu atstumu esate nutolę nuo ekrano. Tai ne tik alternatyva kino teatrų mėgėjams, kurie gali stebėti filmus dideliame ekrane, bet ir žmonėms, kuriems norisi išeiti iš namų, dalyvauti renginiuose, nepažeidžiant karantino taisyklių.

„Kinas ant ratų“ visus norinčius kviečia į du kino kino seansus:

21.30 val. – filmas šeimai „Augintiniai susivienija“, bilietai – čia.

00.00 val. – filmas mėgstantiems panaktinėti „Tobulas pasimatymas“, bilietai – čia.

Organizatoriai neslepia džiaugsmo turėdami galimybę įgyvendinti „Kino ant ratų“ idėją kartu su VšĮ Marijampolės telekinas, ir nekantrauja juo pasidalinti su kiekvienu iš Jūsų. Tikimasi, kad tai taps gražia tradicija ne tik karantino metu ir ji suburs ne tik kino entuziastus, bet ir visus, norinčius praleisti laisvalaikį kitaip.

Renginio vieta – Sasnavos aerodromas (Sasnavos sen. Kuzų k.). Kino seansai yra mokami. Bilietai platinami Paysera sistemoje. Bilieto kaina – 10 Eur/automobiliui.

Svarbu! Būtina laikytis karantino nustatytų sąlygų ir taisyklių:

1. Siekiant maksimaliai išvengti kontaktų karantino metu, žiūrovams, atvykusiems į renginio teritoriją išlipti iš automobilio griežtai draudžiama.
2. Filmą stebėti bus galima tik iš automobilio, su kuriuo atvykote. Viename automobilyje gali būti ne daugiau kaip du žiūrovai, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus. Turėkite su savimi asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus! Automobiliai, kuriuose bus daugiau nei du žmonės (išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus) bus paprašyti palikti renginį ir pinigai už bilietus nebus grąžinami.
3. Išlipti iš automobilio bus galima tik kilus sveikatos problemoms. Ir šiuo atveju žiūrovas privalo laikytis būtinųjų karantino reikalavimų ir, esant galimybei, nedelsiant grįžti į savo automobilį.
4. Renginys yra viešas ir bus fotografuojamas.
5. Filmai bus rodomi lietuvių kalba, o filmo garsą bus galima girdėti nurodytomis FM bangomis per automobilio radijo imtuvą ar kitą, pačio žiūrovo turimą įrangą – telefoną, radijo imtuvą.
6. Pasibaigus seansui prašome laikytis parkavimą reguliuojančio darbuotojo nurodymų ir nepalikti automobilio renginio vietoje ilgiau nei būtina.
7. Renginyje negali dalyvauti asmenys, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai (karščiavimas, kosulys, dusulys).
8. Renginyje nerekomenduojama dalyvauti 60 metų amžiaus ir vyresniems, taip pat sergantiems lėtinėmis ligomis sergantiems asmenims.
9. Visi renginio dalyviai privalo laikytis asmens higienos – rankų higiena, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketas ir kt.
10. Renginio metu draudžiama rūkyti, vartoti alkoholį ir narkotines medžiagas.
11. Filmuoti, fotografuoti, platinti ar viešai skelbti renginio metu ekrane rodomą filmą griežtai draudžiama.
12. Vietų ir bilietų skaičius į kiekvieną seansą yra riboti.
13. Automobiliai įleidžiami likus pusvalandžiui iki seanso pradžios.