Pasak Marijampolės savivaldybės mero Povilo Isodos, tai vienas iš svarbiausių šių metų rekonstruojamų objektų. Atlikta ekspertizė parodė, kad šiuo metu tilto konstrukcijos yra blogos būklės, todėl kapitalinis remontas yra būtinas. Darbų metu bus tvirtinami šlaitai, remontuojamos atramos ir perdangos, įrengiamos naujos šalitilčių konstrukcijos, tvarkoma prietilčių ir patiltės teritorija, klojamas naujas asfaltas bei įrengiami nauji metaliniai turėklai.

Po kapitalinio remonto važiuojamoji dalis išliks tokio pat pločio kaip ir yra dabar – dvi eismo juostos po 3.5 metro. Tačiau praplatės pėsčiųjų takai – jie susilygins su abipus tilto nutiestais naujais pėsčiųjų ir dviračių takais. Bendras tilto plotis bus beveik 15 m.

Gegužės 4 dieną prasidėsiantys tilto kapitalinio remonto darbai tęsis iki rugsėjo 1 dienos. Toks laikas pasirinktas neatsitiktinai: kadangi remonto darbai yra pakankamai imlūs laikui, todėl buvo nuspręsta juos atlikti dar iki tol, kol į mokyklas sugrįš moksleiviai ir eismas taps intensyvus.

Remonto metu tiek automobilių, tiek pėsčiųjų eismas per tiltą bus negalimas. Pateikiamos rekomendacinės eismo schemos.