Anksčiau, vasario mėnesį, informuota apie būsimus parko takus ir takelius, poilsio zonas, mažosios architektūros elementus. Vis dar intensyviai vyksta takų ir takelių įrengimo darbai, kurie po truputį artėja link pabaigos. Pagrindinis takas, einantis šalia Šešupės upės, jau klojamas trinkelėmis. Šiuo taku galės patogiai judėti pėstieji, dviratininkai ir kiti poilsiautojai.

„Pavyko gauti papildomą ES paramą Pašešupio parko rekonstrukcijai. Šio finansavimo dėka nutiesime dar beveik kilometrą naujų takų, kurių iki šiol tiesti nebuvome planavę. Naujieji takai bus tiesiami šalia didžiojo tvenkinio, grill zonos ir žydinčios pievos. Kartu su naujais takais įrengsime ir mažosios architektūros elementus bei poilsiui skirtus suolelius. Kaip ir ankščiau, taip ir dabar ši ES priemonė leidžia 20 proc. planuojamų takų grįsti trinkelėmis, o likusi dalis privalės būti dengta skalda“, – geromis žiniomis dalinasi Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Tiesiant pėsčiųjų ir dviračių takus tvarkoma ir parko aplinka. Iš viso parke bus pasodinta daugiau nei 1100 naujų želdinių (443 medžiai, 294 krūmai, 380 daugiamečių augalų). Šiuo metu yra pasodinta jau 800 numatytų želdinių.

Išvalytas ir sutvarkytas mažasis tvenkinys bus apželdintas juodalksniais ir krūmais, taip pat daugiamečių augalų grupėmis. Didžiojo tvenkinio želdiniai taip pat bus atnaujinti. Abiejuose tvenkiniuose lankytojų akis trauks gražiažiedės vandens lelijos ir kiti vandens telkiniams būdingi augalai.

Planuojama, kad želdinių sodinimas bus baigtas rudenį, o visi Pašešupio parko rekonstrukcijos darbai – iki š. m. gruodžio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)