Jau gruodžio 14 dieną bus įžiebta Kazlų Rūdos Kalėdų eglutė ir visi gyventojai bus iškilmingai pakviesti į mėnesį laiko besitęsiantį renginių ciklą „Kalėdos Kazlų Rūdoje“, rašoma pranešime spaudai.

Šiemet nebijota naujovių – Kalėdinė eglė gyventojus ir miesto svečius pasitiks atsinaujinusi bei kitoje miesto vietoje: „Rugsėjo mėnesį įvykusi miesto šventė parodė, kad galime ieškoti naujovių, netradicinių sprendimų, ir žmonės juos pasitinka su džiaugsmu! Todėl nusprendėme pakeisti eglutės vietą ir perkelti ją į miesto centrą, į parkelį prie Vytauto gatvės. Taipogi tikiu, kad kiekvienas kazlųrūdietis išbandys ir pačiūžas nemokamoje ledo aikštelėje – juk proga neeilinė!“ – dalinosi mintimis miesto meras Mantas Varaška.

Kalėdiniuose renginiuose netrūks ir žinomų vardų, susirinkusiems į eglutės įžiebimo šventę koncertuos bei šventinę nuotaiką kurs populiarieji televizijos projektų ir šou dalyviai, kuriuos, beje, televizija ir suvedė, Deivis ir Renata bei kiti dalyviai. Visų renginių metu vyks kalėdinė tautodailininkų ir amatininkų mugė, kurioje kiekvienas panorėjęs galės ne tik pasivaišinti karšto šokolado puodeliu, bet ir įsigyti prasmingų dovanų artimiesiems. Sausio 5 d. kalėdinio ciklo uždarymo šventėje po iškilmingų Šv. Mišių Kazlų Rūdos bažnyčioje koncertinę programą atliks scenos deivė Vaida Genytė, akompanuojant pianistei, tarptautinių konkursų laureatei Beatai Vingraitei.

Taip pat, iškart po eglutės įžiebimo šventės, gruodžio 14 dieną gyventojams duris atvers ledo aikštelė, siūlanti nemokamas pramogas bei pačiūžas visiems miesto gyventojams – dideliems ir mažiems. Ledo aikštelė veiks kasdien iki pat sausio 5 dienos, darbo dienomis 14-21 val., savaitgaliais ir švenčių dienomis 13-22 val., todėl visi norintys atrasti čiuožinėjimo smagumą spės išbandyti aikštelę. Kiekvieną gruodžio šeštadienį ledo aikštelėje vyks vis naujas renginys: parodomoji čiuožėjų programa, šviesų ir lazerių šou, ledo ritulys ir šeimų rungtys. Tikimasi, jog ši vieta prie Traukinių stoties taps didžiuliu traukos centru lankytojams ne tik iš Kazlų Rūdos, bet ir aplinkinių gyvenviečių.

PROGRAMA

Gruodžio 14 d.

13 val. Moksleivių Advento giesmių ir dainų šventė „ATSKAMBA BALSAS” / Kultūros centras
14 val. Tautodailininkų ir amatininkų MUGĖ / Vytauto g.
15 val. KALĖDŲ SENELIO ir šventės dalyvių eisena nuo kultūros centro iki Eglutės
16 val. EGLUTĖS ĮŽIEBIMAS. Koncertuoja DEIVIS ir RENATA / Vytauto g. parkas
17 val. LEDO AIKŠTELĖS atidarymas. Kauno sporto mokyklos „BALTŲ AINIAI“ dailiojo čiuožimo programa. A. Leskausko dainavimo studija / Aikštėje prie traukinių stoties

Gruodžio 21 d.

14 val. Tautodailininkų ir amatininkų MUGĖ / Vytauto g.
17 val. ŠVIESŲ ŠOU ledo aikštelėje / Aikštėje prie traukinių stoties

Gruodžio 28 d.

11 val. SPORTO ŠVENTĖ ledo aikštelėje: ledo ritulys, šeimų rungtys / Aikštėje prie traukinių stoties
Šventės metu vyks MUGĖ

Sausio 5 d.

12 val. ŠV. MIŠIOS / Kazlų Rūdos bažnyčia
13 val. Koncertuoja VAIDA GENYTĖ ir pianistė BEATA VINGRAITĖ / Kazlų Rūdos bažnyčia
14 val. TRIJŲ KARALIŲ eisena nuo Bažnyčios iki Eglutės
14:30 val. EGLUTĖS UŽGESINIMAS

Organizatoriai: Kazlų Rūdos savivaldybės kultūros centras, Kazlų Rūdos savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)