Organizacija „Jaunimas YRA“, festivalio sumanytojai ir organizatoriai, yra jaunų žmonių (16–25 m.) kompanija, kurią kartu suvedė savanorystė ir tikslas įrodyti, kad jaunimas tikrai gali viską, jei tik nori ir tiki savo jėgomis. Savanoriškai tokio masto renginius, kaip „Festivalis YRA“, organizuojantis jaunimas yra fenomenas ne tik Marijampolėje, bet visoje Lietuvoje.

Festivalio idėja gimė, kai organizacijos nariai „nepasisotino“ savo mažais vos kelias valandas trunkančiais renginiais, sulaukdavusiais didelio susidomėjimo. Jie suprato, kad Marijampolei reikia renginio, kuris būtų įdomus visiems ir taptų tradicija, laukiama kiekvieną vasarą. Taip atsirado, o šiemet jau antrą kartą organizuojamas renginys, kuris jau pirmaisiais savo metais pritraukė daugiau nei 500 lankytojų, o vakarinėje programos dalyje festivalininkus linksmino gerai žinomi Lietuvos atlikėjai.

Šiais metais „Festivalyje YRA“ lankytojų, kurie be sporto negali ištverti nei dienos, lauks tinklinio, futbolo varžybos bei šaškių simultanas. Taip pat, bus galima išmokti kovos judesių iš aikido ir karate meistrų. Vandens pramogų mėgėjai galės sugrįžti į vaikystę ir sudalyvauti vandens mūšyje.

Festivalio metu vyks kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus galima patiems pasigaminti išskirtinių aksesuarų sau, vėliau priminsiančių apie šaunų festivalį „YRA“!

Festivalis be šokių – prastas festivalis. Festivalio „YRA“ metu išmokti naujų judesių ir pasikrauti energija dalyviai galės šokių pamokoje, o vėliau, įgytas žinias visi bus kviečiami pritaikyti vakare, nes čia organizatoriai žada muzikinę „bombą“ – grupių „Biplan“, „Sadboi“, „Mergaitės iš Majemio“ ir Vaido Baumilos koncertus.

Reikėtų neapsirikti, jog jaunimas žada tik pramogas. Festivalio metu diskusijų zonoje bus kalbama rimtomis ir aktualiomis temomis. Lankytojų laukia diskusijos apie miesto identiteto kūrimą, influencerių gyvenimą, automobilių kultūrą, darbo rinką ir jauno žmogaus galimybes „Majemyje“.

Šiais metais Festivalis garantuoja turiningą ir smagią šeštadienio programą, o patobulėjusi jaunimo komanda nenumaldomai laukia, kol marijampoliečiai ir miesto svečiai atvyks į didžiausią jaunimo renginį Marijampolėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją