Kad Igliaukoje dar ankstyvą pavasarį prasidėję darbai, vasaros metu įgavo pagreitį ir pasiekė finišą byloja atsinaujinusi, patogi ir akiai patraukli Igliaukos A. Matučio gimnazija, būtent tokia ji pasitiks rugsėjo 1-ąją. Marijampolės savivaldybės administracija baigė įgyvendinti ES projektą „Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos pastato modernizavimas“, kurio metu buvo suremontuotas gimnazijos stogas, pakeistos senos lauko durys, apšiltintos pastato sienos, pamatai ir atlikti kiti būtiniausi projekte numatyti darbai. Suremontavus gimnazijos pastatą – pagerintos mokinių ir mokytojų darbo sąlygos, prognozuojama, kad sumažės gimnazijos pastato išlaikymo kaštai, bus taupoma energija. Gimnazija yra ne tik švietimo ir edukacijos erdvė, o yra ir vienas iš bendruomenės traukos centrų. Čia nuolat vyksta renginiai bei įvairūs užsiėmimai, kurie suburia Igliaukos kaimo bendruomenę bendriems kultūriniams ar socialiniams projektams. Visiems šioje įstaigoje besilankantiems sudarytos patogesnės sąlygos veikloms vykdyti, užtikrinta saugesnė ir gražesnė aplinka.

Igliaukos A. Matučio gimnazija

Tuo tarpu Igliaukos sen., Šventragio k., esančioje Savanorių g. taip pat įvyko pasikeitimų. Anksčiau buvęs paprastas žvyrkelis tapo patogiu keliu su asfalto danga. Igliaukoje tuo pačiu nauju rūbu jau pasipuošė ir Lauko gatvė.

Igliauka

Pradėti paruošiamieji darbai naujų vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų Igliaukoje įrengimo projektui. Čia bus įrengta 2040 metrų vandentiekio tinklų, kurie tieks vandenį 99 būstams, o naujai pakloti 4007 metrai nuotekų tinklų sudarys galimybę net 105 būstams prisijungti prie centralizuotos nuotekų surinkimo sistemos.