Pasak renginio organizatorės, rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, autizmo spektro sutrikimas – tai ne liga, tai kitoks aplinkos suvokimas, bendravimas, elgesys.

Nuo 2007 m. Jungtinių Tautų organizacija paskelbė balandžio 2 d. tarptautine Autizmo supratimo diena. Autizmas yra būklė, raidos ypatumas. Pagrindiniai autizmo požymiai yra socialinės sąveikos, vaizduotės, gestų ir nežodinio bendravimo, jutiminio (sensorinio) atsako skirtumai arba sutrikimai, taip pat siauras interesų spektras ir pasikartojantis elgesys.

Kiekvienas asmuo, turintis autizmo spektro sutrikimą, gali mokytis, pasiekti pažangos ir patirti buvimo bendruomenėje džiaugsmą – o kelias tam yra jo individualių poreikių supratimas.

Tokius vaikus auginantys tėvai įsitikinę, kad supratimas, bendruomeniškumas, mūsų visų išmintis, pagalbos efektyvumas gali augti – kaip medis, tad Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ pakvietė visus, kuriems rūpi autizmo tema, kartu pasodinti Supratimo medį – kaip išminties, bendrystės ir vilties augti simbolį. Mėlyna – šios dienos simbolinė spalva, raginanti pasaulį matyti kitaip.

Pasodinę medį akcijos dalyviai neskubėjo skirstytis – vaišinosi arbata, saldumynais, kuriuos padovanojo UAB „Gulbelė“.