Kad pavasario šilumos prisikviestų, džiaugsmo širdyje nepritrūktų užgavėniautojai ir šventėn susirinkę marijampoliečiai smagiai ratelius suko ir nuotaikingai pramogavo. O kad soties nepristigtų Marijampolės kultūros centro, Baraginės kaimo bendruomenės ir „Gudeliai“ kaimo kapelos gaspadinių kepamų blynų ragavo, Marijampolės profesinio rengimo centro paruošta kvapnia arbata bei Marijampolės jaunųjų maltiečių gardžia sriuba sotinosi.

Užgavėnės Marijampolėje

Šventės gaspadoriai visus linksmintis kvietė ir persirengėlių inscenizuotą rinkiminę kampaniją organizavo bei visus gražiai pasipuošusius gyrė, o pačius išradingiausius ir apdovanojo. Didieji prizai - kelionės, įsteigti šventės organizatorių - Marijampolės kultūros centro atiteko Sūduvos gimnazijos moksleivių folklorinio ansamblio „Klevelis“ persirengėliams bei jauniesiems maltiečiams, kuriems prizą už gražų dalyvavimą šventėje padovanojo Puskelnių bendruomenės užgavėnautojai.

Kad žiema greičiau pasitrauktų ir pavasaris atšuoliuotų, persirengėliai ir visi marijampoliečiai smagiai šėliojo. Kaip ir visose Užgavėnių šventėse, vyko Lašininio ir Kanapinio kova dėl valdžios, o laimėjęs Kanapinis ir visi užgavėnių personažai žadėjo kuo greičiau atkviesti pavasarį. Šventę vainikavo tradicinis Morės sudeginimas ir laužo spragsėjimas bei šiluma.

Užgavėnės Marijampolėje