Festivalio atidarymo vakarą visus susirinkusiuosius sveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė. Ji taip pat pasveikino Paežerių dvarą sulaukus tokio gražaus jubiliejaus ir jo vadovei Jurgitai Marozaitei įteikė įrėmintą Lietuvos valstybės himną. Kaip sakė D. Riklienė, Paežerių dvare eksponuojamas žymusis Vinco Kudirkos smuikas, kuriuo pirmą kartą buvo atlikta „Tautiška giesmė“, todėl dvare privalo būti ir pats himnas.

Nuo pat festivalio atidarymo pradžios dvaro prieigose ir parke svečių laukė daug aktyvių pramogų. Parko alėjomis buvo galima pasivažinėti rogėmis, traukiamomis arklio, pajodinėti arkliuku bei poniais, visi norintys buvo kviečiami dalyvauti rytinėje mankštoje, pašaudyti lankais. Dvaro prieigose lankytojai galėjo pasigardžiuoti įvairiausių skonių maistu, paragauti bei įsigyti tautinio paveldo produktų, įsigyti rankų darbo suvenyrų, sušilti gerdami kavą ar arbatą, pasimėgauti karštu šokoladu ar kitais gardumynais. Mažieji laiką galėjo leisti karuselėse, išbandyti „siaubo“ kambarį, dalyvauti loterijoje.

Festivalio metu daugelis tikriausiai pirmą kartą galėjo pasigrožėti skulptūromis su lede įšaldytomis gėlėmis. Tokių skulptūrų buvo sukurta net keturiolika.

Visas ledo skulptūrų grožis ypatingai išryškėjo vakare – jų įspūdį temstant sustiprino specialieji šviesos efektai. Lankytojus stebino ne tik apšviestos skulptūros, bet ir tikras liepsnų valdovų kuriamas kerintis ugnies teatras, lydimas emocingos instrumentinės muzikos. Šviesų ir ugnies šou kūrė „Viduramžiai LT“.

Žiūrovai savo akimis galėjo matyti, kaip ledo skulptorius jų akyse ledo luitą paverčia nuostabia skulptūra, o visi norintys prisiliesti prie ledo ir nors trumpam pabūti skulptoriais, galėjo patys į rankas imti įrankius ir ledo sienoje palikti palinkėjimą dvarui 220 metų jubiliejaus proga.

Ledo festivalyje netrūko ir geros muzikos. Pirmąjį festivalio vakarą visus susirinkusius linksmino vaikinų grupė „Lietuvaičiai“, o antrąjį – jau gerą dešimtmetį koncertuojanti kauniečių grupė „Dreams“.

Nors festivalis vyko dvi dienas, tačiau visi, nespėję patekti į renginį ir pamatyti ledo skulptūrų, tai galėjo padaryti ir sekmadienį. Paežerių dvaro ledo skulptūrų festivalio organizatoriai nusprendė leisti lankytojams dar vieną dieną pasidžiaugti visais lediniais stebuklais.