Kameros užfiksavo kraupius vaizdus

Vaizdo įrašu pasidalino šuns šeimininkė vilkaviškietė Lina Žiurinskienė, pakraupusi nuo to, ką jos kieme užfiksavo stebėjimo kameros. Įrašas vos per dieną peržiūrėtas 187 tūkst. kartų. Moteriai įtarimų sukėlė ne pirmą kartą aptiktas atviras šuns voljeras, todėl ji nusprendė nufilmuoti, kas vyksta kieme tol, kol ji būna išvykusi į darbą.

Antradienį moteris pasidalino šiurpiu vaizdo įrašu feisbuke, prašydama padėti atpažinti žiauriai besielgiantį vyrą. L. Žiurinskienės teigimu, tai vyksta nebe pirmą kartą: moteris skaičiuoja, kad vyras jų kieme apsilanko ir šunį paleidžia jau trečią kartą.

„Policija jau surado tą žmogų. Tiesiog kai antrą kartą radome paleistą šunį, nusprendėme įjungti kameras, kad sužinotume, kas šunį paleidžia. Sužinojome štai tokį baisų dalyką“, – teigia sukrėsta šuns šeimininkė.

Šeima sukrėsta: bijo palikti šunį vieną

Moteris aiškina, kad šuo voljere būna paliekamas tol, kol vaikai būna mokykloje – taip šeima elgiasi jau antrus metus.

„Šuo pripratęs prie voljero, bet, mums išvažiavus, kurį laiką, žinoma, paloja. Mūsų žiniomis, tai trunka 15-20 minučių. Manome, kad galbūt dėl šios priežasties vyras skriaudžia šunį. Nežinome to žmogaus tikslų ar tikslių priežasčių, kodėl jis taip pasielgė – čia tik jis gali atsakyti“, – teigia L. Žiurinskienė.

Vilkaviškyje mušamas šuo

Nors įtariamasis jau surastas, moteris prisipažįsta, kad jai vis tiek neramu – vyrui teksianti administracinė bauda tikrai negarantuoja, kad šuo daugiau nebus skriaudžiamas.

„Žinoma, kad saugiai nesijaučiame. Šiandien vaikas nesutiko net eiti į mokyklą. Bijojo šunį palikti. Vaikams didžiulis stresas“, – teigia ji.

Pareigūnai patvirtina: įtariamasis surastas

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės specialistė Daiva Klimavičienė patvirtina, kad įtariamasis jau surastas.

„Pradėta administracinė teisena – kol kas tik tiek galiu pasakyti. Pirminiais duomenimis, veterinarijos specialistai nenustatė šuns sužalojimų, todėl vyro laukia administracinė bauda“, – aiškina D. Klimavičienė.

Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje numatoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1,2 tūkst. eurų. Padarytas pakartotinai, nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,2 tūkst. Iki 1,75 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)