Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas sako, kad nuo 22 val. yra rimties metas, sporto aikštynuose bei stadionuose iki to laiko turėtų baigtis visi didesnį ar mažesnį triukšmą keliantys žaidimai.

„Kiekvienais metais, prasidedant vasarai, gauname gyventojų nusiskundimų, kad vėlyvais vakarais sporto aikštynuose, stadionuose renkasi jaunimas, kuris kelia triukšmą ir po 22 valandos. Kviečiami policijos pareigūnai, aiškinamasi, ar iš tiesų triukšmaujama. Kad nekiltų tokių konfliktinių situacijų, vienas paprastas prašymas – gerbkime teisės aktus ir aplinkinius gyventojus, visi laikykimės nustatytos tvarkos“, – sakė skyriaus vedėjas.

R. Vitkausko teigimu, artimiausiu metu skyriaus darbuotojai atliks keletą reidų mieste, pažiūrės, kaip yra laikomasi Triukšmo valdymo įstatymo nuostatų, kurios, be kita ko, numato ir atitinkamą metą, kai gali būti atliekami remonto darbai daugiabučiuose, kad jie netrikdytų kitų gyventojų rimties.

Administracinių nusižengimų kodeksas, anot vedėjo, numato, kad viešosios rimties trikdymas užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.