Fontanas yra istorinės trikampės miestelio aikštės akcentas. Jis yra akrilo kolbos formos, viduje sukasi didžiulis vandens sūkurys. Per jo sieną bėga vanduo, kuris sukuria nepakartojamą vaizdą. Ypač gražiai fontanas atrodo sutemus, nes apšviečiamas įvairiaspalvėmis šviesomis.

„Atsižvelgus į gyventojų ir lankytojų pageidavimus, šiais metais darbo dienomis fontanas veiks ilgiau – iki 24 val., taip pat planuojame aikštėje surengti vasaros šventę, linijinių šokių festivalį bei totorių kulinarinio paveldo vakarą“, – sakė Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas.

Fontanas sezono metu darbo dienomis veikia nuo 10 iki 24 val., šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 8.30 iki 24 val.

Atvykus pažiūrėti fontano, Butrimonyse ir jo apylinkėse galima pabūti ilgiau: neprivažiavus miestelio, yra senosios žydų kapinės, įvažiuojančius pasitinka Švenčiausiojo Išganytojo bažnyčia, pastatyta 1926 m.

Netoli fontano veikia jauki kavinukė, parduotuvės, kuriose galima nusipirkti arba paskanauti vietinių šimtalapių, šakočių, naminių sūrių, arbatos, kavos, įsigyti suvenyrų.

Už kelių kilometrų – Raižių kaimas, kuris nuo seno buvo vienas iš pagrindinių Lietuvos totorių centrų. Sakoma, kad jiems čia žemes dovanojo kunigaikštis Vytautas Didysis. Raižiuose stovi 1889 m. pastatyta medinė mečetė, greta jos – 2010 m. pastatyti du saulės laikrodžiai. Vienas rodo vietos, kitas – Žalgirio mūšio vietos laiką. Tai vieninteliai tokie laikrodžiai Lietuvoje. Ant kalnelio, minint 600-ąsias Žalgirio mūšio metines, atidengtas paminklas Vytautui Didžiajam ir šiam mūšiui atminti.

Iš Raižių pro Vaisodžius ir Norgeliškes galima nuvykti į Punią, apžiūrėti karą su kryžiuočiais menantį kaimą, Margio piliakalnį. Tiesa, dėl vykdomų tvarkybos darbų šiemet ant piliakalnio lankytojams užlipti nebus galima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)