Susirūpino pėsčiųjų saugumu

Į tai, kad pėsčiųjų takas visai nepritaikytas pėstiesiems, dėmesį atkreipė jau ne vienas alytiškis. Pati gatvė, anot jų, yra sena, tad ir šaligatvis jau savo atgyveno. Paties tako per purvyną jau beveik nebesimato, o palijus, kaip sakė alytiškis Rokas, jį perbrendant „ir batus galima palikti“.

Pašnekovas teigė, kad pėstieji renkasi vaikščioti gatvės kelkraščiu, tačiau tai yra pavojinga.

„Šioje gatvėje eismas leidžiamas 70 km/h greičiu, dauguma čia pralekia ir dar greičiau. Laiko klausimas, kada išgirsime pranešimus apie nelaimę“, – sakė jis.

Panašu, kad prasta tako būklė – ne vienintelė problema šioje gatvėje. Ne kartą alytiškiai yra pastebėję, kad gatvėje dažnai neveikia šviestuvai arba veikia tik pavieniai, o kai kuriuose stulpuose žibintų net nėra įrengta. Tai, anot gyventojų, irgi toli gražu neprisideda prie pėsčiųjų saugumo.

Kada sulauks remonto – neaišku

„Delfi“ susisiekus su Alytaus miesto savivaldybe, Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė teigė, kad problema žinoma, tačiau Stoties g. pėsčiųjų takas – ne vienintelė probleminė vieta mieste, todėl savo eilės jam teks dar palaukti.

„Problema dėl šios gatvės šaligatvio yra žinoma, tačiau Alytuje naujų šaligatvių ir takų įrengimo ir kapitalinio remonto poreikis yra didelis. Todėl savivaldybės administracijoje buvo sudaryta darbo grupė, kuri nustatė kriterijus, išnagrinėjo visus miesto takus ir šaligatvius ir šaligatvius ir pagal nustatytus kriterijus sureitingavo ir sudarė Šaligatvių ir takų remonto ir naujų įrengimo eiliškumo sąrašą. Takas šalia Stoties gatvės yra Nr. 35 pėsčiųjų ir dviračių takų lentelėje. Sąrašas buvo pristatytas tarybos komitetams ir yra nuolat viešinamas savivaldybės tinklalapyje www.alytus.lt . Takai ir šaligatviai remontuojami ir įrengiami nauji pagal šį sąrašas ir skiriamas lėšas“, – komentavo P. Raškauskienė.

Paklausus apie šviestuvus, pašnekovė sakė, kad tie šviestuvai, kurie yra įrengti – veikia.

„Dėl šviestuvų tai problema buvo žinoma, buvo laukiama, kada bus demontuoti šviestuvai kitame objekte ir šiuo metu beveik visos senos natrio lempos yra pakeistos LED šviestuvais“, – teigė ji.

Tačiau gatvė, pasak P. Raškauskienės, yra sena, tad ne visi ten stovintys stulpai yra tinkami žibintams įrengti.

Alytaus gyventojo nuotr.

Siūlys mažinti greitį

Miesto ūkio skyriaus vedėja sakė, kad poreikis pėstiesiems naudotis Stoties gatve yra matomas, todėl 70 km/h leistinas automobilių greitis jau nebėra tinkamas.

„Šioje gatvėje vis daugiau gyventojų vaikšto pėsčiomis tiek ir dėl to, kad kuriasi daugiau gyventojų, tiek ir dėl to, kad žmonės vis aktyviau leidžia laisvalaikį ir išeina pasivaikščioti arba važinėja dviračiais, todėl šio ženklo pakeitimo klausimas yra užregistruotas nagrinėjimui artimiausiam Saugaus eismo komisijos posėdžiui“, – teigė P. Raškauskienė.

Ji patikslino, kad bus siūloma leistiną greiti šioje gatvėje apriboti iki 50 km/h. Artimiausias Saugaus eismo komisijos posėdis numatomas ateinančią savaitę.

Pastebėjote problemą, užfiksavote įdomią naujieną ar įvykį savo mieste? Pasidalinkite! miestai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)