Lankytojai pastebėjo, kad Butrimonių traukos centru tapęs fontanas liko be vandens. Iš karto pasipylė klausimai.

„Negi taip yra taupoma? Kodėl fontanas šiltuoju metų laiku negali veikti?“ – klausė „Delfi“ skaitytoja Ilona.

Feisbuke žmonės taip netruko imti dalintis neveikiančio fontano nuotrauka ir stebėtis – negi garsusis objektas sugedo?

Kristinos Rinkevičienės nuotr.

„Delfi“ susisiekus su Alytaus rajono meru Algirdu Vrubliausku, jis patvirtino, kad, nors ir kaip gaila, fontanas iš tiesų neveikia dėl gedimo. Jis teigė, jog sugedo siurblys.

Vis dėlto meras patikino, kad fontanui buvo suteikta garantija, o nauja detalė jau užsakyta, tad neilgai trukus Butrimonių įžymybė turėtų vėl džiuginti lankytojus ir miestelio gyventojus.

Paskelbė nerūkymo zona

Praėjusią savaitę Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba paskelbė, jog aplink Butrimonių fontaną esančioje zonoje bus draudžiama rūkyti. Tai galios 5 metrų atstumui.

„Drau­di­mas ga­lios tik ra­tu ap­link fon­ta­ną pa­sta­ty­tų suo­liu­kų zo­no­je, o prie to­liau aikš­tė­je esan­čių suo­liu­kų bus pa­sta­ty­tos pe­le­ni­nės nuo­rū­koms. Aikš­tė­je esan­tys pės­čių­jų ta­kai leis rū­kan­tie­siems per­ei­ti aikš­tę iš vi­sų pu­sių ne­pa­žei­džiant ne­rū­ky­mo zo­nos.

Tai bus kol kas vie­nin­te­lė ne­rū­ky­mo vie­ta Aly­taus ra­jo­ne.

Už­si­rū­kiu­siems šio­je zo­no­je gre­sia po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų ir ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos už vie­šą­ją tvar­ką ra­jo­ne at­sa­kin­gų as­me­nų ski­ria­mos bau­dos pa­gal Ad­mi­nist­ra­ci­nių nu­si­žen­gi­mų ko­dek­są. Pir­mą­kart pra­si­žen­gu­siems gre­sia įspė­ji­mas ar­ba bau­da nuo 20 iki 50 eu­rų, pa­kar­to­ti­nai to­kį nu­si­žen­gi­mą pa­da­riu­siems bau­da di­dė­ja nuo 50 iki 90 eu­rų“, – praėjusią savaitę skelbė „Alytaus naujienos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)