Šiuo metu Lazdijų rajono savivaldybės administracija įgyvendina projektą „Motiejaus Gustaičio memorialinio namo kompleksinis sutvarkymas“, 2019 m. kovo 14 d. buvo pasirašyta rangos darbų sutartis su UAB „Termodata“.

Dėl labai prastos pastato būklės poeto Motiejaus Gustaičio namas, kaip kultūros paveldo objektas, nėra lankomas ir jokia kultūrinė veikla nėra vykdoma, tačiau vykdomo projekto tikslas – rekonstruoti pastatą, padidinti memorialinio namo žinomumą, jame teikti kokybiškas kultūrines ir edukacines paslaugas, pritraukti lankytojus į Lazdijų kraštą ir skatinti apsilankyti ne tik šį objektą, bet ir kitus gamtos, architektūros, meno paminklus.

Įgyvendinus projektą, bus atlikti memorialinio namo rekonstrukcijos darbai, pastatas bus pritaikytas lankytojams, pastato patalpose bus įrengtos ekspozicijos lankytojams su modernia vaizdo, garso, kompiuterine ir ekspozicijų įranga bei baldais. Šis projektas padės tęsti muziejinę, edukacinę, ir kultūrinę veiklas, sutvarkyti patalpas taip, kad visuomenei būtų sudarytos galimybės susipažinti su kultūros paveldo objektu, Motiejaus Gustaičio kūryba bei indėliu į literatūros ir kultūros gyvenimą.

Bendra šio projekto vertė – 242 419 Eur. 206 056 Eur. skirti iš ES struktūrinių fondų lėšų, o likusi suma – 36363 Eur. – skirta iš Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto. Tikimasi, kad sutvarkymo darbai bus baigti jau 2020 m. pradžioje.