Už Senelių namų steigimo idėjos palaikymą Alytaus miesto savivaldybei dėkojo asociacijos „Pasitinkant senatvę“ direktorė Daiva Jermalienė, užtikrinusi, kad jos vadovaujamuose Senelių namuose gyvensiantiems senjorams bus teikiamos kokybiškos paslaugos.

Senelių namų patalpas pašventino Alytaus šv. Kazimiero bažnyčios klebonas Rytis Baltrušaitis. Jis čia apsistosiantiems senjorams linkėjo, kad jų gyvenimas šiuose namuose būtų orus, o nelaimingais šeimoje besijautę senoliai čia pasijustų laimingi ir mylimi.

Asociacijos „Pasitinkant senatvę“ globos skyriuje globojamiems seneliams paslaugos bus mokamos. Senelių namuose panorusiam gyventi negalią turinčiam senjorui teks mokėti 80 proc. savo pajamų ir 100 proc. tikslinės kompensacijos (slaugos arba priežiūros išmokos). Jei senjoras turės nekilnojamojo turto, jis turės mokėti nekilnojamojo turto mokestį, kuris yra 1 proc. turto vertės, kuri viršija nustatytą turto normatyvą. Tiems senjorams, kurie dėl apgyvendinimo Senelių namuose paslaugų tiesiogiai kreipsis į šią įstaigą, teks mokėti visą įstaigos numatytą paslaugų kainą – 830 Eur be slaugos ir 890 Eur su slaugos paslaugomis.

Asociacijos „Pasitinkant senatvę“ globos skyrius įsikūręs Daugų g. 7,