Akademijai augant, Kaune bus papildomai priimti 24 vaikai, Alytuje – 54, Pasvalyje – 22. Užsiregistravę šioje formoje, vaikai pateks į laukiančiųjų sąrašą. Apie galimybę lankyti „Sourcery for Kids“ akademijos užsiėmimus dalyviai informaciją gaus el. laišku iki š.m. vasario 28 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.

Patekus į akademiją, vaikų kūrybiškumas ir technologinis raštingumas bus lavinamas programuojant, kuriant žaidimus ir programėles. Čia jie atras VR pasaulius, kurs 3D modelius, jungs animacijos efektus, elektros grandines, drąsiai eksperimentuos dirbdami su programos mentoriais, kurių dauguma – technologijų industrijos specialistai.

„Programavimas yra globali dabartinė pažangos kalba, kuri persmelkė visas sritis, net jei neplanuojama būti IT specialistu. Šaltiniai rodo, jog jau dabar universitetai nepasivys IT rinkos alkio per ateinančius 14 metų. Akivaizdu, kad Lietuvai jau reikėjo padaryti išvadas ir imtis priemonių. Matydami tai, veiksmo ėmėmės patys“, – iniciatyvą pristato „Devbridge“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinių vadovas V. Gurgždys.

„Sourcery for Kids“ – privati investicija, kuria siekiama, kad technologinis raštingumas būtų kuo plačiau prieinamas visiems Lietuvos vaikams nuo pat mažumės. Akademija įkurta su įsitikinimu, kad vaikai, rytojaus kūrėjai, jau šneka technologijų kalba. Pakreipus technologijas nuo vartojimo į jų kūrybą, jos tampa vaikų savirealizacijos įrankiu, leidžia įgyvendinti kūrybines idėjas, ugdo įgūdžius, kurie deda pamatus jų sėkmingai ateičiai. Šiuose užsiėmimuose „ekrano laikas“ naudojamas kūrybai, ne vartojimui.

„Kaimyninėse šalyse yra daugybė sektinų pavyzdžių, kur vaikai programavimo mokosi jau pradinėse klasėse, kaip antrosios kalbos. Norime priartinti šį modelį prie Lietuvos ir įgyvendinti ilgalaikę įmonės viziją – dešimt kartų padidinti stojančiųjų į informacines technologijas kiekį per artimiausius dešimt metų“,– pažymi iniciatorius.

Tuo pačiu, šia iniciatyva siekiama sklaidyti nusistovėjusius stereotipus ir mitus, esą programavimas yra labai sudėtingas ar tik „berniukų reikalas“. „Sourcery for Kids“ yra atviras visiems smalsiems vaikams. Užsiėmimai vyksta visais mokslo metų šeštadieniais, išskyrus šventes ir vasaros atostogas. Jų metu, dvi akademines valandas vaikai dirba grupėse, sudarytose iš 7-9 savo bendraamžių.

JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge Group“ šią akademiją įkūrė 2017 m., kuomet pakvietė pirmuosius 200 vaikų mokytis Kaune ir Šakiuose. Šiuo tikslu, įmonė investavo 50 000 Eur. 2018 m. kovą ji išaugo dvigubai ir išsiplėtė į regionus, prie iniciatyvos prisijungus Kazickų Šeimos Fondui su 50 000 Eur investicija. Partnerystės dėka, akademijoje pradėjo mokytis net 416 vaikų, penkiuose šalies miestuose: Kaune, Šakiuose, Raseiniuose, Plungėje ir Klaipėdoje. Šiemet, „Devbridge Group“ investavus papildomus 30 000 Eur, prie programos prisijungė Alytus ir Pasvalys, akademija išaugo dar 100 vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją