Dvi Miroslavo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo įstaigos grupės įrengtos seniūnijos pastate, šalia – ir vaikų žaidimų aikštelė bei multifunkcinė sporto aikštelė, rašoma Alytaus rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Poreikis įrengti ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupes atsirado šiai metais, kai paaiškėjo, kad norinčiųjų lankyti įstaigą yra daugiau, nei galima priimti.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas džiaugiasi pavykusiu projektu, kurio metu bus atnaujinti trijų seniūnijų vaikų darželiai, o ikimokyklinio ugdymo skyriaus plėtrą Miroslave jis pavadino istoriniu įvykiu, nes čia reikėjo įrengti papildomą grupę. „Tai istorinis įvykis. Vaikų visur mažėja, o Miroslave jų daugėja. Tai džiugina“, – darželio atidarymo šventėje kalbėjo rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas. Miroslavo seniūnijoje per trejus metus gimė 90 naujagimių, ikimokyklinę įstaigą lanko daugiau kaip 30 vaikų.

Savivaldybės meras kartu su Miroslavo gimnazijos direktoriumi Romualdu Geležausku, seniūnijos seniūnu Vytautu Sinkevičiumi perkirpo simbolinę ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupių atidarymo juostelę, o perkirpimą palydėjo iššautas konfeti ir susirinkusių tėvelių plojimai.

Patalpas pašventino iš Miroslavo kilęs ir šiuo metu pavaduojantis vietinį kunigą Šventežerio Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčios kunigas Egidijus Juravičius.

Tėvelių lydimus mažuosius miroslaviškius pasitiko jų mylimi herojai Kakė Makė, pelytė Minė, Snieguolė, nykštukas. Vaikai, tik įžengę į jų būsimą vaikų darželį, žavėjosi drabužių spintelių spalvomis, fotografavosi prie fotosesijai skirtos sienelės su tėveliais ir mylimais herojais, nelaukdami oficialaus atidarymo puolė žaisti naujais žaislais, interaktyviu žaidimu, šėlioti kamuoliukų baseine. Daug džiaugsmo mažiesiems suteikė pas juos atėjęs Kalėdų Senelis ir dovanos.

Meras A. Vrubliauskas pastebėjo, kad Miroslavas keičiasi, žmonės tampa aktyvūs, dalyvauja bendruomenės veiklose, renginiuose, kuriasi naujos šeimos, imasi verslų. Gyvenvietė ypač patogi gyventi, nes joje yra ir gimnazija, ir dabar jau naujas vaikų darželis, vaikų žaidimo, sporto aikštelės, ambulatorija, bažnyčia, senelių globos namai, šiuo metu remontuojamos seniūnijos, kultūros namų patalpos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją