Teiginiai

J. Bideno šeima pripažįsta, kad jis mirė 2019 m. ir jį pakeitė aktorius (ČIA ir ČIA).

Verdiktas

Melas. J. Bideno šeimos nėra pripažinę, kad JAV prezidentas yra miręs. J. Bidenas yra gyvas ir toliau pats eina savo pareigas.

Melo detektoriaus komentaras

Teiginį, kad J. Bideno šeimos nariai pripažino, kad prezidentas mirė 2019 m. ir šiuo metu jį yra pakeitęs aktorius, šį mėnesį paskelbė portalas „The People's Voice“.

Žiniasklaidos patikimumo vertintojai šį portalą įvardiją kaip abejotiną šaltinį, skleidžiantį dezinformaciją. Šis portalas veikia nuo 2014 metų, jis anksčiau buvo žinomas kaip „NewsPunch“ svetainė, ir tai yra yra Los Andžele įsikūrusi „clickbait“ naujienų svetainė, reklamuojanti kraštutinių dešiniųjų sąmokslo teorijas ir pseudomokslo dezinformaciją.

Nėra jokių įrodymų, kad J. Bideno šeima viešai būtų pareiškusi apie JAV prezidento mirtį.

Melas, kad J. Bideno anūkė Naomi Biden pripažino, kad jos senelis mirė dar 2019 metais ir jį Baltuosiuose rūmuose pakeitė brolis dvynys, ėmė sklisti jau prieš metus.

„Mano senelis Joe Bidenas tikrai turi dvynį ir tas dvynys šiuo metu Baltuosiuose rūmuose apsimetinėja Joe Bidenu“, – pernai rugsėjo 7 d. socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalintame vaizdo įraše sako moteris. „Deja, mano senelis Joe Bidenas mirė maždaug prieš ketverius metus, bet, žinote, jis sukūrė šią tikrai ilgą politinę karjerą, o mano šeima vis dar norėjo turėti šiek tiek galios JAV vyriausybėje, todėl mes tiesiog pakeitėme Joe į jo brolį dvynį Beau“, – vaizdo įraše aiškino mergina, prisistačiusi Naomi Biden.

Tačiau pirmą kartą šiuo vaizdo įrašu socialiniame tinkle „TikTok“ pasidalijo Kass Theaz, kurios paskyra aiškiai pažymėta „satyra“. Kituose vaizdo įrašuose ji apsimeta J. Bideno anūke, nors merginos visiškai nepanašios viena į kitą.

J. Bidenas turi septynis anūkus, iš kurių nė vienas nėra „TikTok“ naudotojas. J. Bidenas taip pat turi seserį ir du brolius, kurių nė vienas nėra jo dvynys. Jamesas yra septyneriais metais jaunesnis už prezidentą, o Frankas – 11 metų jaunesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)