Teiginiai

Animacinio filmuko „Simpsonai“ kūrėjai nuspėjo, kad per 2 metus vakcinos pražudys žmones.

Verdiktas

Melas. Socialiniuose tinkluose paviešintas kadras buvo pakeistas nuotraukų redagavimo programomis. Tikrasis Simpsonų epizodas pasakoja apie Selmos bandymą įsivaikinti vaiką iš Kinijos. Jame nėra kalbama nei apie vakcinas, nei apie COVID-19 ligą.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose paviešinti kadrai iš animacinio serialo „Simpsonai“. Viename stopkadre pavaizduota, kaip vienas pagrindinių serialo herojų Homeris Simpsonas rankose laiko popierėlį iš laimės sausainėlio. Kadro apačioje matyti užrašas: „O, laimės sausainėliai čia tikrai – tikslesni.“ Kitame kadre stambiu planu parodytas užrašas ant popierėlio – kairiajame kampe matomi skaičiai skaičiai 2021, 2022 ir 2023, kurių suma neva yra lygi skaičiui 666, bei užrašas „Vakcinos atliks savo darbą per 2 metus“. Susiejus nurodytą skaičių ir užrašą akivaizdu, kad turėta omenyje, jog vakcinos per 2 metus padarys kažką blogo, pavyzdžiui, sunaikins žmones.
Klaidinanti žinutė

Pasinaudojus atvirkštine vaizdų paieška „Melo detektoriui“ pavyko aptikti seriją, kurios kadrai pasklido internete. Paaiškėjo, kad animaciniame filmuke rodomas visai kitoks užrašas, o įrašas apie vakcinas buvo pridėtas nuotraukų redagavimo programa. Epizodas, kurio kadrai panaudoti socialiniuose tinkluose – 2005 m. kovo mėnesį transliuota serija pavadinimu „Goo Goo Gai Pan“.

Jame pasakojama apie Selmos pastangas įsivaikinti vaiką iš Kinijos. „Melo detektorius“ peržiūrėjo šią seriją ir pastebėjo, kad ant popierėlio, kurį Homeris ištraukė iš laimės sausainėlio užrašyta „Mes atimsime Selmos kūdikį“. Apačioje pateikiame pakeisto ir originalaus stopkadrų palyginimą. Peržiūrėjus epizodą galima patvirtinti, kad jis niekuo nėra susijęs nei su vakcinomis, nei su COVID-19 liga.

Kairėje – redaguotas stopkadras, dešinėje – originalus stopkadras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją