Teiginiai

763 įžymybių mirtys po „Covid“ vakcinacijos ir šimtai įžymybių, tapusių vakcinacijos aukomis (ČIA).

Verdiktas

Melas, kad tiek žmonių ir ypač žinomų mirė dėl to, kad pasiskiepijo COVID-19 vakcina. Kiekvienoje šalyje ir žemyne yra registruojami nepageidaujami vakcinų šalutiniai poveikiai. Konstatuojama, kad mirtis yra itin retas reiškinys. Oficialiai pasaulyje patvirtinta tik keliasdešimt mirčių, kurių priežastimi galima įvardinti COVID-19 vakciną.

Melo detektoriaus komentaras

Melagiena, jog pasaulyje nuo COVID-19 vakcinos mirė daugiau nei 700 įžymybių Lietuvoje ėmė sklisti po to, kai praėjusį savaitgalį Anapilin iškeliavo net keli gerai žinomi Lietuvos žmonės – muzikologė Zita Kelmickaitė, ilgametis laidos „Duokim garo“ vedėjas Stanislavas Kavaliauskas, žurnalistas Vilius Stankevičius.

Melagienų skleidėjai prisiminė ir žiemą mirusią stilistę Agnę Jagelavičiūtę ir teigė, kad visus šiuos žinomus žmones sieja tai, kad jie buvo pasiskiepiję, kad COVID-19 vakcina ir tapo jų mirties priežastimis. Tačiau tai yra melas. Šie žmonės mirė dėl kitų ligų ar jų komplikacijų.

Informacija, jog pasaulyje 763 įžymybės mirė po vakcinacijos, pateikiama portale Kla.TV. Jame be vardų ir pavardžių vardijami jauni žmonės, kurių daugiausia sportininkai, ir teigiama, kad visų jų staigios mirties priežastis yra COVID-19 vakcinos, tačiau jokių įrodymų nepateikiama.

Kla.TV (Klagemauer TV) yra įkūręs Ivo Sasekas, kuris yra Šveicarijos ir Vokietijos pamokslininkas, religinės sektos Organic Christ Generation (OCG) vadovas. Ši organizacija, priskiriama kultui, turi nuo dviejų iki trijų tūkstančių narių. 2008 m. I. Sasekas įkūrė „Anticenzūrinę koaliciją“ (AZK), dešiniosios ezoterikos, sąmokslo teorijų, antisemitizmo, ksenofobijos ir istorinio revizionizmo, įskaitant holokausto neigimą, forumą.

Kla.TV stotis taip pat skleidžia kraštutinių dešiniųjų, antisemitines ir bendras sąmokslo teorijas.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) teigė, kad pranešimai apie mirtį po vakcinacijos nuo COVID-19 yra reti. Nuo 2020 m. gruodžio 14 d. iki 2023 m. kovo 1 d. Jungtinėse Valstijose buvo sušvirkšta daugiau nei 672 milijonai COVID-19 vakcinų dozių. Per tą laiką VAERS (sistema, kuriai pranešame apie nepageidaujamus vakcinų poveikius) gavo 19 476 preliminarius pranešimus apie mirtį (0,0029 proc.) tarp žmonių, kurie gavo COVID- 19 vakcina. Po išsamių tyrimų nustatytos devynios mirtys, priežastiniu ryšiu susijusios su J&J/Janssen vakcinacija nuo COVID-19.

Australijos sveikatos departamento duomenimis, nuo vakcinos išleidimo pradžios iki 2023 m. kovo 19 d. Australijoje buvo suleista daugiau nei 65 milijonai COVID-19 vakcinų dozių. Iš 982 gautų ir peržiūrėtų pranešimų nustatyta 14 pranešimų, kuriuose mirties priežastis buvo susijusi su skiepijimu.

Europos vaistų agentūra (EMA) prieš mėnesį pranešė, kad Europos Sąjungoje 11 448 žmonės, kurie buvo paskiepyti COVID-19. Tačiau EMA pažymėjo, kad priežastinis ryšys nebuvo patvirtintas: „Faktas, kad kažkas turėjo sveikatos problemų arba mirė po vakcinacijos, nebūtinai reiškia, kad tai įvyko dėl vakcinos. Tai galėjo lemti, pavyzdžiui, su skiepijimu nesusiję sveikatos sutrikimai“.

Nuo pandemijos pradžios ES ir Europos ekonominės erdvės (EEE) žmonėms buvo suleista beveik 1 milijardas dozių vakcinų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)